Ecom Webin iPhone & -iPad-puhelinsovellus

Ecom Webin iPhone/iPad-puhelinsovellus on puhelimeen/tablettiin asennettava ohjelma, jolla voi käyttää Ecom Webin perustoimintoja. Ohjelman voi ladata App Storesta.

Sisäänkirjautuminen

Ecom Webin käyttöön tarvitaan asiakasnumero, käyttäjätunnus ja salasana. Yrityksen pääkäyttäjä luo tunnukset Ecomin käyttäjätunnusten hallinnassa (kts. Ecom Webin käyttöönotto).

Kun Ecom Webi -sovellus käynnistetään, ohjelma pyytää käyttäjätunnusta ja salasanaa. Ecom Webi -sovellus muistaa käyttäjätunnuksen ja salasanan, eli seuraavalla käyttökerralla käyttäjätiedot ovat ohjelmassa valmiina.

ecomwebi-ios-login

Uloskirjautuminen

Jos puhelin tai tabletti on henkilökohtaisessa käytössä, ei Ecom Webi -sovelluksesta tarvitse normaalisti kirjautua ulos. Mikäli sovelluksen halutaan unohtavan tallennettu käyttäjätunnus ja salasana, sovelluksesta voidaan kirjautua ulos päävalikkonäkymän vasemmassa ylänurkassa olevasta uloskirjaus-napista.

Työnseuranta: ajastin ja paikkatieto

Ecom Webi -sovelluksesta voidaan käynnistää ajastin ja paikkatiedon keräys valitulle työlle. Seuranta käynnistetään päävalikosta Työlaskuri + paikannus -napilla. Tämän jälkeen valitaan haluttu työ (lähete). Laskuri tallentaa työaikaa ja paikkatietoa myös silloin, kun sovelluksesta siirrytään muihin sovelluksiin.

ecomwebi-ios-valikko

Lähetteet

Lähetteiden selaus ja haku

Lähetelista avataan päävalikosta Lähetteet-painikkeella. Lähetelistalla näkyviä lähetteitä voi rajata ja listan järjestystä muuttaa listan yläpuolelta aukeavalla Rajaa tai hae -valinnalla. Suodatusvalintoina ovat lähetteen tila, vain omien lähetteiden näyttäminen ja vapaa sanahaku kohteesta ja asiakkaan nimestä.

ecomwebi-ios-lahetelista

Lähetteen tietojen muokkaaminen

Lähetteen tiedot on jaettu kolmelle sivulle – perustiedot, rivit ja tiedostot (Ecom Tiedostopilvi).

ecomwebi-ios-lahete-kaikki

Läheterivien lisääminen

Lähetteelle voi lisätä tuoterivejä näytön alareunan Lisää uusi tuoterivi -painikkeella. Tuotteita voi hakea tuoterekisteristä tuotenumerolla tai nimellä, tai tuotenumeron ja nimikkeen voi syöttää manuaalisesti. Kun tuotenumeroa tai nimeä aletaan syöttämään, ohjelmaa hakee automaattisesti tuotetta tuoterekisteristä. Valitse haluamasi tuote hakutuloksista tai tallenna manuaalisesti syötetty tuotenumero/nimi Valmis-painikkeella.

Tuotenumeron voi lukea myös viivakoodista.

ecomwebi-ios-lahete-uusirivi

Tiedostojen lisäämienen Ecom Tiedostopilvi -palveluun

Ecom Tiedostopilvi on lisäpalvelu kuvien ja muiden tärkeiden tiedostojen tallentamiseen helposti ja turvallisesti. Ecom Webi -sovelluksella kuvat voi tallentaa suoraan työmaalla oikealle lähetteelle.

ecomwebi-ios-lahete-uusi-kuva

Palkkatapahtumat

Uusi palkkatapahtuma syötetään päävalikon Uusi palkkatapahtuma -painikkeella. Palkkatapahtuman pakollisia tietoja ovat aloituspäivä, määrä, palkkalaji ja lähete. Lisäksi tarvittaessa voidaan määritellä aloituskellonaika ja lopetusaika.

ecomwebi-ios-uusi-palkkatapahtuma

VINKKI: Mikäli haluat tarkastaa aikaisemmin syötetyt tapahtumia, voit avata palkkatapahtumalistan helposti palkkatapahtumanäytön alareunasta löytyvällä Avaa tapahtumat selaimessa -painikkeella.

VINKKI iPad-käyttäjille: Uusilla iPadeillä on mahdollista avata näytön laitaan toinen ikkuna esim. internet-selaimelle. Jos haluat tarkastella aikaisemmin syötettyjä palkkatapahtumia samalla, kun syötät uusia, voit avata palkkatapahtumalistan alareunasta löytyvällä Avaa tapahtumat selaimessa -painikkeella. Kun sivu on auki selaimessa, voit avata selainikkunan Ecom Webi -sovelluksen viereen vetämällä sormella näytön oikeasta reunasta.

ecomwebi-ios-palkkatapahtuma-splitview2