Kumulatiivisen verokortin vaihto portaikkokortiksi (2019, tulorekisteri)

Seuraa

Vuoden 2019 alusta alkaen kaikki uudet verokortit ovat yhden tulorajan portaikkoverokortteja. Vanhanmallista kumulatiivista korttia ("A-kortti") ei käytetä enää ollenkaan.

Palkanlaskennan versio 62 estää kumulatiivisen kortin käyttämisen kokonaan. Mikäli 2019 verokortiksi on epähuomiossa syötetty kumulatiivinen verokortti ja kortin kanssa on maksettu palkkoja, korttia ei pidä poistaa, vaan seuraavaa palkkaa varten ohjelmaan perustetaan uusi verokortti.

1. Merkkaa kumulatiivisen kortin päättymispäiväksi edellisen palkkalaskelman maksupäivä.
  2. Syötä uusi verokortti (automaattisesti portaikkotyyppinen)
    1. Ensimmäinen porras: 0 - tuloraja + perusprosentti
    2. Toinen porras: tuloraja - tyhjä + lisäprosentti
    3. Syötä Alkupäivämääräksi edellisen kortin päättymisestä seuraava päivä
    4. Syötä kenttään Kumulatiivinen palkka päätetyn kortin kumulatiivisen palkan määrä.