Procountor-integraatio Ecom Jetissä

 

HUOM! Löydät viimeisimmät Jet-ohjeet tämän linkin kautta: https://intercom.help/ecomjet/fi 

 

Ecom Jetistä on mahdollista siirtää kuukauden sekä laskutuksen että ostojen kirjanpitoaineisto suoraan Procountoriin. Erillistä siirtotiedostoa ei tarvita, vaan tiedot siirtyvät suoraan ohjelmasta rajapintasiirtona.

Rajapintasiirron käyttöönottoa varten tarvitset Procountor-käyttäjätunnuksen.

Rajapinnan aktivointi Procountorissa

Procountor-rajapinnan käyttö Ecomin ja Procountorin välillä on maksutonta, eikä sitä siksi tarvitse erikseen aktivoida Procountorissa. 

Aktivointi ja asetukset Ecom Jetissä

Ennen kirjanpitokauden päättämistä ja kirjanpitoaineiston siirtoa Procountoriin, integraatio pitää aktivoida Ecom Jetin asetuksissa. Samalla kohdistetaan käytössä olevat kirjanpitotilit Procountorissa käytettäviin tileihin. 

1. Aktivoi integraatio asetuksissa Asetukset -> Integraatiot / Procountor

mceclip3.png

Aktivointi ohjaa sinut kirjautumaan Procountoriin. Aktivointia varten tarvitset Procountor-käyttäjätunnuksen, jolla on oikeus siirtää kirjanpitoaineistoja.

Tarkista, että Procountorissa on hyväksytty seuraavat oikeudet:

  • Käyttäjän oikeudet: Hallinta > Käyttäjät ja käyttöoikeudet ja siellä Ostot -> Uusi muistiotosite -kohdassa täytyy lukea "Kaikki oikeudet", jotta Jet voi luoda muistiotositteen Procountoriin

2. Kohdista käytettävät kirjanpitotilit

Jotta kirjanpitoaineisto voidaan siirtää Procountoriin, Ecom Jetin ja Procountorissa käytettävä tilikartta pitää kohdistaa. Yleisimmät kohdistukset on tehty asetuksiin valmiiksi, tilitoimiston käyttämä tilikartta voi poiketa oletuksista.

mceclip4.png

 

Procountorin kirjanpitotilien ALV-käsittelyn koodit

Myynti Osto  
vat_1 vat_1 Kotimaa
vat_12 vat_12 Ei ALV-käsittelyä
vat_45 vat_45 Rakennusalan käänteinen ALV
vat_5 vat_36 EU tavara
vat_3 vat_3 EU:n ulkopuolinen

 

Kirjanpitokauden päättäminen Ecom Jetissä

Laskutuksen ja ostolaskujen kirjanpitokaudet päätetään erikseen laskulistan lisävalikosta listan oikeasta ylänurkasta. Tarkasta päätettävän kauden päivämäärät. Aineisto lähtee Procountoriin kauden päätöksen yhteydessä. Samasta valikosta voit myös avata listan aikaisemmista päätetyistä kausista, josta voit myös lähettää aineiston uudestaan Procountoriin.

mceclip5.png

 

Virheet siirrossa

"Kirjanpitosyklin päätös sisältää valitun ajanjakson ulkopuolisia tapahtumia!"

Valitun ajanjakson ulkopuolisia tapahtumia on päättämättä. Päätä aikaisempi kirjanpitosykli tai varmista, ettei Jetissä ole päättämättä ajanjakson ulkopuolisia tapahtumia.

mceclip0.png

"Kirjanpito integraatiossa tapahtui virhe. Tiliä ei löydy Procountorin tiliakartasta."

Virheilmoituksessa näkyvää tilinumeroa ei ole kohdistettu Procountorin tilikarttaan tai kohdistus on väärin. Tarkasta kohdistus Asetukset > Integraatiot > Procountor.

mceclip1.png

"Laskujen lähetys Procountoriin epäonnistui."

Tarkista, ettei kyseinen kirjanpidon kausi ole Procountorissa suljettuna.

 

Siirto menee onnistuneesti, mutta muistiotositetta ei löydy

Tarkista tämä asetus:

  • Käyttäjän oikeudet: Hallinta > Käyttäjät ja käyttöoikeudet ja siellä Ostot -> Uusi muistiotosite -kohdassa täytyy lukea "Kaikki oikeudet", jotta Jet voi luoda muistiotositteen Procountoriin

 

Kirjanpitoaineisto Procountorissa

Myyntireskontran ja ostoreskontran kirjanpitoaineisto siirtyy Procountoriin muistiotositteeksi, joka pitää sisällään tarkan erittelyn sekä liitetiedostoina päiväkirjatulosteet.

mceclip2.png

Luotu: Päivitetty :