Procountor-integraatio Ecom Jetissä

Ecom Jetistä on mahdollista siirtää kuukauden sekä laskutuksen että ostojen kirjanpitoaineisto suoraan Procountoriin. Erillistä siirtotiedostoa ei tarvita, vaan tiedot siirtyvät suoraan ohjelmasta rajapintasiirtona.

Rajapintasiirron käyttöönottoa varten tarvitset Procountor-käyttäjätunnuksen.

Rajapinnan aktivointi Procountorissa

Procountor-rajapinnan käyttö Ecomin ja Procountorin välillä on maksutonta, eikä sitä siksi tarvitse erikseen aktivoida Procountorissa.

Aktivointi ja asetukset Ecom Jetissä

Ennen kirjanpitokauden päättämistä ja kirjanpitoaineiston siirtoa Procountoriin, integraatio pitää aktivoida Ecom Jetin asetuksissa. Samalla kohdistetaan käytössä olevat kirjanpitotilit Procountorissa käytettäviin tileihin.

1. Aktivoi integraatio asetuksissa Asetukset -> Integraatiot / Procountor

Aktivointi ohjaa sinut kirjautumaan Procountoriin. Aktivointia varten tarvitset Procountor-käyttäjätunnuksen, jolla on oikeus siirtää kirjanpitoaineistoja.

2. Kohdista käytettävät kirjanpitotilit

Jotta kirjanpitoaineisto voidaan siirtää Procountoriin, Ecom Jetin ja Procountorissa käytettävä tilikartta pitää kohdistaa. Yleisimmät kohdistukset on tehty asetuksiin valmiiksi, tilitoimiston käyttämä tilikartta voi poiketa oletuksista.

Procountorin kirjanpitotilien ALV-käsittelyn koodit

Myynti Osto
vat_1 vat_1 Kotimaa
vat_12 vat_12 Ei ALV-käsittelyä
vat_45 vat_45 Rakennusalan käänteinen ALV
vat_5 vat_36 EU tavara
vat_3 vat_3 EU:n ulkopuolinen

Kirjanpitokauden päättäminen Ecom Jetissä

Laskutuksen ja ostolaskujen kirjanpitokaudet päätetään erikseen laskulistan lisävalikosta listan oikeasta ylänurkasta. Tarkasta päätettävän kauden päivämäärät. Samasta valikosta voit myös avata aikaisemmin listan aikaisemmista päätetyistä kausista, josta voit myös lähettää aineiston uudestaan Procountoriin.

Kirjanpitoaineisto Procountorissa

Myyntireskontran ja ostorestkontran kirjanpitoaineisto siirtyy Procountoriin muistiotositteeksi, joka pitää sisällään tarkan erittely sekä liitetiedostoina päiväkirjatulosteet.