Procountor-kirjanpitointegraatio (Ecom ja Ecom Palkanlaskenta)

Sekä Ecom Taloushallinnosta että Ecom Palkanlaskennasta on mahdollista siirtää kuukauden kirjanpitoaineisto suoraan Procountoriin. Erillistä siirtotiedostoa ei tarvita, vaan tiedot siirtyvät suoraan ohjelmasta rajapintasiirtona.

Rajapintasiirron käyttöönottoa varten tarvitset Procountor-käyttäjätunnuksen.

Rajapinnan aktivointi Procountorissa 

Procountor-rajapinnan käyttö Ecomin ja Procountorin välillä on maksutonta, eikä sitä siksi tarvitse erikseen aktivoida Procountorissa hallinnassa. API-avaimen luominen riittää.

Luo API-avain

mceclip0.png

 

Luo uusi API-avain "Uusi API-avain" -painikkeesta. Asiakasohjelmiston tunniste on ecomClient. Kopioi avain leikepöydälle luonnin yhteydessä. Leikepöydälle kopioinnin voi tehdä myös myöhemmin valitsemalla avain listalta ja painamalla "Kopioi avain leikepöydälle".

 

mceclip3.png

 

Rajapinnan käyttöönotto Ecomissa

1. Lataa Ecomin hakemistoon uusi konfiguraatiotiedosto

Lataa koneellesi konfiguraatiotiedosto tästä. Talleta se Ecomin hakemistoon (yleensä C:\Ecom\) nimellä ECOM_KPAPI.ini.

mceclip0.png

2. Suorita integraation käyttöönotto

Ecom Taloushallinnossa: Ohjelmat > Integraatiot  > Kirjanpidon integraatio > Käyttöönotto

 

mceclip0.png

Ecom Palkanlaskennassa: Ohjelmat > Kirjanpitointegraation käyttöönotto

mceclip0.png

 

Liitä leikepöydältä API-avain kohtaan Rajapinnan avain

mceclip2.png

Mikäli käytössä on Ecomin kustannuspaikat, anna vastaavan dimension nimi Procountorissa.

mceclip3.png

Kohdista Ecomin kirjanpitotilit Procountorin tilikarttaan. Kohdistus näyttää oletuksena kirjanpidon tilit, joita on käytetty viimeisen 12 kk aikana. Jos haluat nähdä koko tilikartan, poista "Näytä vain käytetyt tilit" -valinta ikkunan alareunasta.

mceclip0.png

 

Kauden päättäminen ja aineiston siirto

Kun laskutuksen tai ostolaskun kaudenpäätös on tehty tehty, ohjelma ehdottaa aineiston siirto kirjanpitoon automaattisesti. Käynnistä siirto painamalla "Siirrä kirjanpitoaineisto". 

mceclip0.png

Mikäli siirto epäonnistuu esimerkiksi puuttuviin tilikartan määrityksiin, siirron voi käynnistää tietojen korjaamisen jälkeen uudestaan valikosta Ohjelmat -> Integraatiot -> Kirjanpidon integraatio -> Tiedonsiirto. Huom! Kaudenpäätöstä ei tehdä tällöin uudestaan.

Virheet siirrossa

"Tilinumeroa XX ei löydy Procountorin tilikartasta"

Virheilmoituksessa näkyvää tilinumeroa ei ole kohdistettu Procountorin tilikarttaan tai kohdistus on väärin. Tarkasta kohdistuksen käyttöönottoapurista.

"Forbidden"

Käyttäjätunnuksella, jolla API-avain on muodostettu, ei ole oikeutta lisätä muistiotositetta. Tarkasta käyttöoikeus Procountorista.

mceclip3.png

 

Kirjanpitoaineisto Procountorissa

Myyntireskontran, ostorestkontran ja palkkojen kirjanpitoaineisto siirtyy Procountoriin muistiotositteeksi, joka pitää sisällään tarkan erittely sekä liitetiedostoina päiväkirjatulosteet.

proco-myyntipa_iva_kirjat__1_.png

 

 

 

Luotu: Päivitetty :