Maksukehotusten lähettäminen

Ecomista pääsee helposti lähettämään maksumuistuksen suoritusta vailla olevista myyntilaskuista joko kaikille asiakkaille kerralla tai valitulle asiakkaalle. Maksukehotus ei tee uutta laskua, vaan tulostaa muistutuksen maksaa lasku ja se sisältää laskutiedot. Maksukehotukset voi lähettää suoraan tulostuspalveluun, tai tulostaa ja postittaa itse. Yksittäisen valitun asiakkaan maksukehotuksen voi myös lähettää esikatseluikkunasta suoraan sähköpostiin.

Maksukehotukset lähetetään valitsemalla Ohjelmat -> Laskutus ja myyntireskontra -> Maksukehotukset.

Jos haluat lähettää maksukehotuksen tietylle asiakkaalle, kannattaa asiakas valita Asiakasnumero-kentästä. Jos asiakasta ei valita tässä kohtaa, pääset muokkaamaan asiakkaille lähetettäviä maksukehotuksia vielä tulostus-valinnan jälkeenkin. Muiden kenttien oletustietoja voi tarvittaessa muuttaa yrityksenne laskutuskäytännön mukaiseksi. Kun valinnat on tehty, seuraavaksi maksukehotus lähetetään.

Lähetysvaihtoehdot:

1. Maventa-painikkeella maksukehotus siirtyy Mavennan tulostuspalvelun kautta lähetettäväksi.
  2. Tulosta-painikkeella pääsee tulostamaan ja paperipostitse itse lähettämään maksukehotuksen.
  3. Esikatselu-valinnalla pääsee tallentamaan ja lähettämään sähköpostilla maksukehotuksen.
    Huom! Valitse esikatselu-valinnan jälkeen listalta vain yksi asiakas. Tämä siksi, että esikatselussa olevat maksukehotukset tulostuvat toistaiseksi samaan pdf-tiedostoon. Huomioi tämä erityisesti kun haluat lähettää maksukehotuksen sähköpostin liitteenä, ettei eri asiakkaiden maksukehotukset lähde samalla kertaa.

Seuraavassa ikkunassa voit vielä valita laskut, joista maksukehotukset lähetetään.Maksukehotus_asiakkaan_valinta.jpg

Jos valitsit Maventa-lähetyksen, valitut maksukehotukset lähetetään Maventan tulostus- ja postituspalveluun

Ensimmäisellä kerralla pitää luoda Mavennan Payslip tunnukset, laita haluttu sähköposti käyttäjätunnukseksi, sekä salasana ja paina Luo tunnukset nappia, ohjelma pyytää laittamaan sen jälkeen saman salasanan uudestaan.
HUOM! Ensimmäisen kerran jälkeen ohjelma muistaa tunnukset ja nämä ovat tuossa valmiina. Silloin voit suoraan painaa vaan Lähetä nappia.

Lähetettyjen maksukehotusten määrä näkyy laskun Suoritukset / maksukehotukset -välilehdellä. Mikäli haluat lähettää saman maksukehotuksen uudestaan, siirrä tila haluamaasi kohtaan esim. "Maksukehotuksia ei ole lähetetty".