Hyvityslaskun luominen (myyntilaskusta)

Seuraa

Hyvityslaskun tekeminen Ecomissa on helppoa. 2018C-versiossa (ja uudempi) hyvityslaskun teko tekee automaattisesti tarvittavat hyvityskirjaukset sekä alkuperäiselle laskulle että hyvityslaskulle

Aloita hyvityslaskun tekeminen laskun Kopio-napilla.

Oletuksena ohjelma tekee suorituskirjaukset koko summasta.

Mikäli hyvität vain osan laskusta, voit syöttää hyvitettävän summan. Muista tällöin muokata hyvityslaskun summa oikeaksi!

HUOM! Mikäli olet hyvittänyt vain osan alkuperäisestä laskusta, alkuperäiselle laskulle merkitään vain hyvityslaskun suuruinen suoritus, jolloin laskun tilaksi jää ”Osittain suoritettu”. Kun asiakas maksaa loppuosan ja suoritus kirjataan laskulle, muuttuu tilaksi Suoritettu ja lasku siirtyy historiaan seuraavassa kaudenpäätösajossa.

VINKKI! Mikäli haluat lähettää asiakkaalle uuden korjatun laskun, voit jälleen kopioida alkuperäisen laskun muodostamatta siitä hyvityslaskua ja muokata uutta laskua ennen sen lähetystä.