Maksupäätteen asennus (Note Shot Oy maksupäätteet)

Maksupäätteen asennus

Maksupäätteen toimittajalta on saatavilla tarkempi asennusohjeita, tässä on kuvattu maksupäätteen ja yhteysohjelman asentaminen lyhyesti.

Koneella, jolta Ecomia käytetään, tulee olla asennettuna Notecard -yhteysohjelma. Asennuspaketin saat Note Shot Oy:ltä.
Notecard kannattaa asentaa c:\notecard\ -hakemistoon, ja asettaa sieltä löytyvä notecard.exe käynnistymään automaattisesti tietokoneen käynnistymisen yhteydessä.
Notecardin asetustiedosto settings.ini löytyy myös ohjelman asennushakemistosta, sen sisältö näyttää yleensä tältä:

[Settings]
PollFile=C:\Notecard\EMVCARD.DAT
Address=192.168.1.100
Printer=0

Tiedostossa saattaa olla myös muita asetuksia, mutta Ecomin kannalta tärkeitä ovat seuraavat:

PollFile -asetuksen tulee olla sama kuin ecom.iniin määritellyt polku ja tiedostonimi (ohjeen toinen osa).
Address -kohtaan tulee maksupäätteen IP-osoite, joka näkyy maksupäätteen ruudulla käynnistymisen yhteydessä.

Ecomin asetukset

Ecomin maksupääteasetukset määritellään Ecomin asennuskansiosta löytyvässä ecom.ini -tiedostossa. Tämän tiedoston sisältä löytyy kohta [EmvCard], jonka alle asetusrivit lisätään. [EmvCard] -osio saa esiintyä tiedostossa vain kerran.

[EmvCard]
Polku=C:\Notecard
Ohjelma=odota
Ohjaustiedosto=EmvCard.dat
OhjaustiedostoRivejaVahintaan=5
Vastauspolku=C:\Notecard
Vastaustiedosto=emv_response.dat
Vastaustiedosto2=emv_response2.dat

Polku: Pitää olla sama kuin Notecardin settings.ini -tiedostossa määritellyn PollFile -asetuksen alkuosa ilman tiedostonimeä.
Ohjaustiedosto: Tiedostonimi jota Notecard hakee, sama kuin PollFile -asetuksen tiedostonimi.
Vastauspolku: Hakemisto josta Ecom hakee mm. maksutapahtuman tiedot sisältävää tietoa.

Serveri -palveluun asennettu Ecom ja maksupääte

Maksupäätettä pystyy käyttämään myös Serveri -palveluun asennetun Ecomin kanssa. Tässä tapauksessa ota yhteyttä asiakaspalveluumme Ecomin asetusten muuttamiseksi.

Yllä kuvattu maksupäätteen asennus pitää tehdä kaikille koneille, joilta maksupäätetapahtumia halutaan luoda.