Ostolaskujen maksu, Maksuunpoiminta

Ostolaskujen maksuaineiston luonti pankkiohjelmaa varten tapahtuu Ecomissa Maksuunpoiminnalla.

Ohjelmat -> Ostolaskut ja ostoreskontra -> Maksuunpoiminta

Yläosassa näkyvät Ostolaskuissa olevat maksamattomat laskut. Keskiosan nuolinäppäimistä voit valita laskuja maksuun joko yksitellen tai kaikki kerrallaan. Sen jälkeen alaosassa näkyvät maksuun menevät ostolaskut.
Alhaalta näet tummennetulla tekstillä maksuun valittujen kappalemäärän ja maksuaineiston yhteissumman

Ikkunan alaosasta voit vielä tehdä seuraavat valinnat:

• Miltä pankkitililtä veloitus tapahtuu: Maksutilit-kohdasta, jos käytössänne useampi pankkitili
  • Milloin maksuunpoimitut laskut veloittuvat tililtänne:
    Kassa-/eräpäivänä = jokainen lasku veloittuu sen eräpäivänä TAI
    Veloituspäivänä = tämä päivä tai valitaan haluttu päivämäärä. Kaikki nyt maksuunpoimitut ostolaskut veloittuu tililtänne ko.päivänä.

OK-painikkeen jälkeen maksuaineisto muodotuu seuraavilla valinnoilla.

Monipankissa valitaan Lähetä ja Nouda, jolloin ostolaskuaineisto siirtyy maksuun. Tämän jälkeen maksua ei voida enää peruuttaa Monipankissa, vaan ainoastaan ottamalla yhteyttää omaan pankkiisi.

Huom! Jos valitset maksuunpoiminnassa hyvityslaskuja (miinusmerkkisiä laskuja), katso huomioitavat asiat tästä ohjeesta kohdasta Hyvityslasku maksuunpoiminnassa.

Katso myös