Varmuuskopiointi

Ecomin tietokannat kannattaa varmuuskopioida säännöllisesti, erityisesti ennen isoja tuote- tai hintapäivityksiä, tai ohjelman päivitystä. Varmuuskopioita on hyvä säilyttää erillisellä kovalevyllä tai muistitikulla, jotta koneen kovalevyn rikkoutuessa eivät katoa myös varmuuskopiot.

Varmuuskopiointi

Suorita Ecomin kansiosta Varmista -ohjelma.

Valitse Varmuuskopio-kansio -kohtaan kohdehakemisto (esim.ulkoinen kovalevy).

Varmuuskopio

Kopioi -painike muodostaa varmuuskopion. Voit ottaa myös varmuuskopion vain tietystä ohjelman osasta, mutta normaalisti on suositeltavampaa varmuuskopioida kaikki tiedostot.

Varmuuskopion palauttaminen

Varmuuskopio palautetaan samalla Varmista-ohjelmalla, klikkaa Palauta varmuuskopio-välilehti. Valitse oikea varmuuskopiotiedosto ja palautettavat ohjelman osat (joko kaikki tiedot TAI yleensä vain jonkin tietyn ohjelmaosion datat).

Varmuuskopion_palautus

Palauta -painike palauttaa varmuuskopion nykyiseen Ecomiin (ja ylikirjoittaa tämän hetkiset tietokannat).

Varmuuskopion_palautus2