Uuden henkilön tai verokortin lisääminen

Uusi henkilö lisätään Palkanlaskenta-ikkunan yläreunan plus-painikkeella. Uudelle henkilölle tulee syöttää henkilön perustiedot, tilinumero, palkkaryhmä ja henkilökohtaiset palkkalajit sekä verokortin tiedot. Kaukosäätimen Puuttuvat tiedot -napilla voit tarkastaa, että palkanmaksulle pakolliset tiedot on syötetty.

Henkilön perustiedot 

Täytä henkilön perustietoihin vähintään hetu, veronumero, nimi, tilinumero ja työsuhteen alkamispäivä.

Palkkaryhmä, henkilökohtaiset palkkalajit & kertymät

Yrityksen palkkaryhmät ja niiden yleisimmät palkkalajit kannattaa määritellä Asetuksissa. Kun palkkaryhmät on määritelty, palkkaryhmän valitseminen uudelle henkilölle kopioi automaattisesti henkilökohtaisiin palkkalajeihin oikeat palkkalajit.

Palkkaryhmät määritellään Palkanlaskennan Asetuksissa Ohjelmat -> Asetukset -> Palkanlaskenta

Myös käytettävät kertymät ja uudelle henkilölle automaattisesti lisättävät kertymät määritellään asetuksissa.

Kun palkkaryhmät ja kertymät on määritelty asetuksissa:

  • Valitse henkilölle oikea palkkaryhmä
  • Tarkasta Henkilökohtaiset palkkalajit -välilehdellä, että henkilöllä on oikeat palkkalajit ja niissä henkilökohtaiset arvot sekä Aina mukana laskelmassa -valinta, jos tarpeen.
  • Tarkasta Kertymät-välilehdellä, että käytössä on oikeat kertymät ja kertyvät määrät ovat oikein. 

Verokortti

Uusi verokortti lisätään samalla tavalla uudelle ja vanhalle työntekijälle.

Mikäli työntekijällä on jo voimassaoleva verokortti ohjelmassa, muuta sen päättymispäiväksi uuden kortin alkamispäivää edeltävä päivä.

Verokortti lisätään valitsemalla Palkanlaskenta-ikkunan Verokortit-välilehti ja painamalla kaukosäätimestä Lisää verokortti. 

HUOM. Vuodesta 2019 alkaen kaikki verokortit ovat portaikkokortteja. Kumulatiivinen verokortti ("tyyppi A") ei ole enää käytössä missään.

Määrittele päivämäärien lisäksi tuloportaat. Jätä viimeisen portaan yläraja tyhjäksi.

Jos kortti on ollut aikaisemmin käytössä, voit syöttää kertyneet tulot Kum. palkka -kohtaan ohjelmassa.

 

Huomioitavaa 

Ecomissa palkansaajalle lisätään aina vuoden alussa uusi verokortti, koska palkansaajan tuloseuranta katkeaa aina vuoden alussa, jolloin kumulatiiviset palkka-, vero- ja veropäivätiedot alkavat alusta. Ohjelmaan lisätään uusi verokortti alkamaan 1. tammikuuta ja edellinen päätetään edellisen vuoden viimeiseen päivään.

 

Henkilön tuonti palkanlaskennasta taloushallintoon

Kun henkilö on perustettu palkanlaskentaan, sen voi helposti tuoda myös Taloushallinnon puolelle. Valitse Taloushallinasta Ohjelmat -> Projektiseuranta -> Linkki Ecom3 palkanlaskentaan ja valitse Henkilötietojen tuonti. Jos haluat tuoda uudelle henkilölle myös palkkalajit, kannattaa ajaa myös Palkkalajien tuonti.

HUOM! Asennuskansio pitää olla täytetty, jotta tuonti onnistuu. Jos ohjelmanne on serverillä, pyydä asennuskansion polku asiakaspalvelusta.

mceclip0.png

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk