Alennusluettelon sisäänluku

Kaikki LVISNet-tukut ja myös monet muut toimittajat pystyvät lähettämään sähköisen alennusluettelon, joka voidaan lukea sisään Ecomiin. Tällöin Ecom laskee jokaiselle tuotteelle oikean ostohinnan. Ostohintaa käytetään hinnoittelussa ja katelaskennassa.

Alennusluettelo lähetetään yleensä sähköpostiin. Lisäksi sen voi ladata joidenkin tukkujen verkkokaupoista (kirjaudu verkkokauppaan yrityksesi tunnuksilla). Mikäli pyydät alennusluetteloa myyjältäsi, pyydä se OVT-muodossa (usein myyjä tietää oikean muodon, kun kerrot haluavasi alennusluettelon Ecomiin).

Saatuasi alennusluettelon talleta se omalle koneellesi esim. hakemistoonC:\Alennukset\

Valitse tämän jälkeen Ecomista

 • Ohjelmat
  • Tietojen siirto
   • Sähkö tai LVI
    • Tukkurien hinnastot (tuotteet, hinnat, alennukset)

Alennusluettelo1.JPG

Hae Lähdekansio-kentään hakemisto, johon talletit alennusluettelon ja paina OK. Aja tämän jälkeen hinnoitteluajo.

Alennusluetteloon liittyvät valinnat

 • Poista toimittajan nettohinnat: Valinta ei käytössä. Toimittajan nettohinnat voi poistaa hinnastojen päivityksen yhteydessä (ks. Hinnastojen päivitys Ecomin hinnastopalvelusta). Koska hinnoitelussa sisäänajettu kiinteä nettohinta on aina etusijalla, kannattaa vanhentuneet nettohinnat poistaa säännöllisesti.
 • Poista siirretyt tiedostot levykkeeltä/kiintolevyltä siirron jälkeen: Poistaa alennustiedoston hakemistosta, kun se on onnistuneesti luettu sisään. Tämä kannattaa olla valittuna.

 

Alennusluetteloiden sisäänluku Serveri-palvelussa

Kun Ecom-ohjelmanne sijaitsee Serveri-palvelussamme, alennusluettelot saa sisäänajettua Ecomiin ylhäällä ensimmäiseksi ohjeistetulla tavalla eli:

(Ohjelmat - Tietojen siirto - Sähkö tai LVI - Tukkurien hinnastot (tuotteet, hinnat, alennukset). Ensin sähköpostista on tallennettu alennusluettelo omalle koneellesi, esim. C:\Alet-kansioon.

Serveri-palvelussa ainoana poikkeuksena on lähdekansion valinta. Kolmesta pisteestä siirrytään resurssienhallintaan, jossa valitaan $-päätteinen asemalta Alennus-kansiosi (esim. C$\Alet).

AlennusluetteloServerilla.png

Dollari-merkillä varustettu levyasema vastaa oman koneesi levyasemaa. Oman tietokoneesi C-levy on Ecom Serveri -palvelussa siis C$ jne. Muut kuin dollarimerkillä varustetut asemat eivät ole käytettävissä.

 

Alennusluetteloiden sisäänluku raahaustoiminnolla (Ei suositeltavaa)

Ecomin aloitusikkunaan on lisätty vasempaan infopalkkiin Alennustietojen raahaus -toiminto. Voit raahata alennusluettelot suoraan tähän, jonka jälkeen Hinnoittelu käynnistyy. Tiedoston voi raahata esim. sähköpostista, selaimen latauksista, resurssienhallinnasta tai sitten hakea nuoli-painikkeella.

Huom! Tämä ominaisuus ei ole käytettävissä Serveri-palvelussa.

Alennusluettelot2.jpg 

 

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk