Palkanmaksuprosessi yleisesti

Tämä ohje on yleisohje palkkaprosessin etenemisessä Ecom palkanlaskennassa.

 

Ennen varsinaista palkanmaksua, tarkista, että kaikilla henkilöillä on pakolliset tiedot täytettynä ja mahdolliset henkilökohtaiset palkkalajit lisättyinä.

 

Palkkalaskelman lisääminen

mceclip5.png

Palkkaprosessi alkaa palkkalaskelman lisäämisesti jokaiselle työntekijälle erikseen. Uusi palkkalaskelma lisätään joko kaukosäätimestä painamalla "Lisää palkkalaskelma" tai yläpalkista painamalla Palkanlaskenta Lisää palkkalaskelma.

Uusi palkkalaskelma avautuu kyseisen työntekijän kohdalle. Tarkista alkupvm., loppupvm ja maksupäivä.

Palkkalaskelmalle tippuu automaattisesti työntekijän henkilökohtaisiin palkkalajeihin lisätyt palkkalajit, jotka ovat merkitty 'aina mukana laskelmassa'. Sen lisäksi ennakonpidätys, tyel ja tvm tulevat automaattisesti kaikille niille, joilta sitä ei ole otettu pois

mceclip2.png

 

Palkkalajien lisääminen palkkalaskelmalle

Voit lisätä palkkalajeja palkkalaskelmalle eri tavoin:

1. Voit painaa kaukosäätimestä/yläpalkista 'Näytä palkkalajit' ja hakea nimellä tai numerolla haluamasi palkkalajin. Tämän jälkeen voit lisätä sen tuplaklikkaamalla tai painamalla Lisää/Käytä.

palkkalajihaku.png

2. Voit painaa kaukosäätimestä/yläpalkista 'Lisää palkkarivi', jolloin palkkalaskelmalle aukeaa tyhjä rivi, johon voi kirjoittaa haluamasi palkkalajin numeron

3. Voit klikata riviä palkkalaskelmalla ja kulkea tabulaattorilla tai enterillä rivin loppuun jolloin aukeaa uusi rivi. Riville voit hakea palkkalajin kirjoittamalla sen numeron ensimmäiseen kenttään

 

Ecom Webi -tuntien lisääminen palkkalaskelmalle

Ecom Webistä voidaan tuoda työntekijöiden merkkaamat tunnit Ecom taloushallinnon kautta suoraan palkanlaskentaan.

Tunnit tulee jokaisen työntekijän Ladattu-välilehdelle. Kun työntekijällä on avoin palkkalaskelma, tunnit voidaan tiputtaa palkkalaskelmalle, painamalla kaukosäätimestä/yläpalkista 'Siirrä valitut palkkatapahtumat palkkalaskelmaan'.

mceclip3.png

 

Palkkalaskelmien tarkistaminen

Voit halutessasi tarkistaa palkkalaskelmat käymällä jokaisen henkilön läpi palkanlaskenta-näkymässä. Voit samalla lukita palkkalaskelman painamalla kaukosäätimestä "Maksa palkkalaskelma". Tämä toiminto ei tee muuta kuin lukitse palkkalaskelman ja sen voi myös peruuttaa kaukosäätimestä painamalla "Lisää komentoja" ja "peruuta maksatus".

mceclip0.png

Palkkalaskelmat voidaan tarkistaa myös ottamalla ne raporteista (ohjelmat raportit).

mceclip1.png

Jos laskelmat ovat ok, voit merkitä kaikki maksetuksi kerralla.

mceclip2.png

 

Palkanmaksu

Varsinainen palkanmaksu tapahtuu raporttien kautta. Voit valita aktiiviseksi kaikki palkan maksu -raportit tai vaihtoehtoisesti vain maksuluettelon ja palkkalistan. Jos otat useamman raportin kerralla, tarkista, että kaikkiin tulee sama maksupäivä.

  • Maksutilin nimi/tunniste raportilla ei ole pakollinen, kenttään voi halutessaan kirjoittaa tunnisteen, joka näkyy raportilla.
  • Luo maksuaineistotiedosto -valinta luo pankkiin siirrettävän maksuaineiston. Jos käytössä on Ecom Monipankki, maksuaineisto hyväksytään sieltä eteenpäin.
  • Luo verkkopalkka-aineisto -valinta luo aineiston Maventan verkkopalkkaan
  • Luo tulorekisterin palkkailmoitukset -valinta luo valittuun kansioon jokaisen henkilön tulorekisteri-ilmoituksen. Tämän kautta voi myös tarvittaessa luoda korvaavan ilmoituksen tulorekisteriin

mceclip3.png

 

 

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk