Verokorttien suorasiirto verottajalta

Ecom Palkanlaskennan versiosta 64 alkaen verokortit voi noutaa suorasiirtona verottajalta. Suorasiirtoa varten luodaan ensin verottajalle pyyntöaineisto, jonka perusteella verottaja muodostaa verokorttiaineiston noudettavaksi ja ladattavaksi ohjelmaan.

Verokorttien nouto tapahtuu ilmoitin.fi -palvelussa. Noutoa varten tarvitset kyseisen yrityksen valtuutuksen. Palveluun kirjaudutaan pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai Katso-tunnisteella.

Pyynnön lähettäminen

Aloita verokorttien noutopyynnön luominen valitsemalla päävalikosta Palkanlaskenta -> Tuonti / Vienti -> Verokorttien suorasiirto

mceclip0.png

Valitse avautuvassa ikkunassa hakemisto lähetettävälle aineistolle ja paina Luo lähetettävä aineisto

mceclip1.png

Kirjaudu tämän jälkeen ilmoitin.fi -palveluun ja kirjautumisen jälkeen valitse Aineiston lähetys. 

mceclip2.png

Valitse avautulla sivulla luomasi aineisto paina Tarkasta. Varmista, ettei tiedostossa ole virheitä ja vahvista tämän jälkeen vielä lähetys.

mceclip0.png

Huom: Verokorttiaineisto muodostuu palveluun muutaman päivän viiveellä

Aineiston nouto ja lukeminen ohjelmaan

Kun verokorttiaineisto on valmis noudettavaksi, se näkyy ilmoitin.fi:ssä heti sisäänkirjautumisen jälkeen avautuvalla sivulla.

mceclip0.png

Lataa tiedosto omalle koneellesi ja tämän jälkeen ohjelmaan samasta ikkunasta, missä muodostit ensimmäisen aineiston. Saman aineiston voi lukea ohjelmaan monta kertaa mikäli sisäänluvussa tulee virheitä. Ohjelma tarkastaa, että kyseessä on oikean yrityksen aineisto ja oikeat henkilöt.

mceclip1.png

 

 

 

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk