Vanhojen tuotetietojen poisto – kerran vuodessa

Yrityksenne tuoterekisteri Ecomissa pysyy ajantasalla, mikäli toimittajalta myynnistä poistuneet tuotteet ja niiden hintatiedot putsataan säännöllisesti Ecomistanne. Suosittelemme, että poistoajo tehdään kerran vuodessa kaikille toimittajille.

Tuotetietojen poistoajo poistaa tuotteen tiedot tuoterekisteristä (Ohjelmat -> Tuotteet-> Tuotteet).

 

Muista ottaa varmuuskopio aina ennen tuotetietojen poistoa.

Tuotetiedot saa kuitenkin aina takaisin Hinnastopalvelusta lataamalla hinnastot uudelleen sisään. Huomioitava asia, jos on varasto käytössä: varastossa olevat toimittajalta myynnistä poistuneet tuotteet menettävät hintatietonsa.

 

 

Ohjelmat -> Tuotteet -> Tuotetietojen poisto

  1. Valitse toimittaja, jonka tuotehintatiedot haluat poistettavan.
  2. Suorita poistoajo alla olevilla valinnoilla (kts.kuva).
  3. Tee poistoajo erikseen jokaiselle toimittajalle, jonka tuotetiedot haluat pois tuoterekisteristä.

VanhojenTuotetietojenpoisto2.jpg

 

HUOM! Älä laita valintaa Omat tuotteet-kohtana eikä myöskään sellaisiin tuotealoihin, joihin tiedät lisänneesi omia tuotteita.

Valitse Suorita. Tuotetietojen poisto on valmis, kun latauspalkki täyttyy, ei tule erillistä ilmoitusta.

Seuraavaksi tarkemmat tiedot valinnoista, mikäli haluat tehdä erilaisia poistotoimenpiteitä. Katso myös esimerkit erityyppisistä poistoista omasta ohjeesta alhaalta.

 

 

Yläosan Koko tuoterekisteriä koskevissa poistoissa olevat kaikki kolme kohtaa tarkoittavat näillä määrityksillä tuotteen poistoa tuoterekisteristä. Poisto koskee vain niitä tuotealoja, jotka olet valinnut alhaalla (esim.Ilmastointi).

Toimittajakohtaiset poistot. Näillä valinnoilla saat poistettua tuotteen alla olevia toimittajatietoja. Valitse toimittaja, jonka tuotehintatiedot haluat poistaa. Jos toimittajaa ei ole valittuna, poistaa kaikilta toimittajilta tuotetiedot riippuen muista valinnoista.

  • Poista kaikki toimittajan hinnat = poistaa kyseisen valitun toimittajan hintatiedot (tuotteen alta Toimittajat-välilehdeltä)
  • Poista toimittajan hinnat pvm-rajauksella = poistaa valitun toimittajan hintatiedot tähän päivään asti (oletuksena on vuoden takainen pvm, joka on suositus)
  • Poista kaikki toimittajan alennusryhmät = poistaa tuoterekisteristä tämän toimittajan hintatiedoista aleryhmät ja alennusprosentit
  • Poista tuote, jos sille ei jää yhtään toimittajaa = poistaa tuotteen kokonaan tuoterekisteristä, jos tuotteella ei ole muita toimittajia

 

Katso myös:

Tuotetietojen poistotavat

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk