Hyvityslasku ostolaskulle

Ostolaskulle tullut hyvityslasku kirjataan Ecomin ostoreskontraan, kuten normaalitkin ostolaskut, mutta miinusmerkkisenä ja tyypiksi valitaan ”Hyvityslasku”. Myös tiliöinti tehdään miinusmerkkisenä. Tarkasta, että tiliöinti menee samalle tilille, kuin alkuperäinen lasku.

Tämän jälkeen maksut/suoritukset kirjataan alkuperäiselle laskulle ja hyvityslaskulle joko käsin tai Maksuun poiminnan kautta.

Tarkasta että ostoreskontran oletuksista, että maksutileihin on lisätty HYVITYKSET -maksutili.

a) Hyvityslasku Maksuun poiminnassa

Jos samalle saajalle on maksamattomia laskuja enemmän, kuin hyvityslasku, voidaan hyvityslasku ”käyttää” maksuun poiminnassa (valikko Ohjelmat -> Ostolaskut ja ostoreskontra -> Maksuun poiminta). Saman saajan muista laskuista vähennetään automaattisesti hyvitetty summa.

Kun maksuaineistoon poimitaan mukaan hyvityslasku, huomioi nämä:
– saman saajan ostolaskuja
– maksimissaan 9 kpl
– alhaalla olevan loppusumman tulee olla plusmerkkinen
– valitse suorituspäiväksi Veloituspäivä

Huom! Hyvityslaskussa on usein ilmoitettu eri tilinumero kuin ko.saajan (esim.tukkuliike) ostolaskuissa yleensä. Saman saajan ostolaskuissa pitää olla samat tilinumerot, muuten maksuaineisto ei mene läpi. (Ohjelma antaa virheilmoituksen ”Saajakohtainen netto-/eräpäivä pitää aina olla tilikohtaisesti plusmerkkinen” vaikka ylemmät ehdot täyttyvät).

-> Ratkaisu: Muuta hyvityslaskuun tilinumero samaksi kuin varsinaisissakin ko.saajan ostolaskussa.

b) Hyvityslaskun suorituksen kirjaaminen käsin

Hyvityslaskun suoritus voidaan tehdä myös käsin ostolaskun Maksut-välilehdellä.Uusi maksu lisätään plus-painikkeella.

Hyvityslaskulle maksu kirjataan miinusmerkkisenä ja saman suuruinen summa alkuperäisen laskuun plus-merkkisenä. Molemmat maksut kirjataan samalle päivämäärälle ja HYVITYKSET-tilille.

unnamed__1_.png

c) Suorituksen kirjaaminen, kun raha palautetaan tilille

Jos alkuperäinen lasku on jo ehditty maksaa ja myyjä palauttaa rahat tilille, suoritus kirjataan Maksut-välilehdellä käsin, mutta tiliksi valitaan se pankkitili,  jolle raha palautui ja päivämääräksi palautuksen päivämäärä. Alkuperäiselle laskulle ei tehdä uusia kirjauksia.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk