Maksuerätaulukko (maksupostit)

 

Maksupostien luominen käsin

Voit luoda uusia maksuposteja maksupostilistan yläpuolella olevalla -painikkeella. Maksuposteihin voi syöttää vapaata tekstiä kenttiin "Selite1" ja "Selite2", nämä välittyvät muodostettavalle laskulle laskuriveinä.

Maksuerien koon voit määrittää kahdella tavalla; joko syöttämällä euromääräiset summat käsin, tai syöttämällä maksueräkohtaiset osuudet projektin/urakan kokonaissummasta. Kokonaissumma syötetään lisätietojen alta löytyvään "Erät yhteensä" kenttään. Kun kokonaissumma on syötetty, voit muuttaa maksupostien prosenttiosuutta ja ohjelma laskee erän koon automaattisesti. Huomaathan kuitenkin, että rivien yhteenlaskettu prosenttiosuus voi mennä yli 100%, jos osuudet on näin syötetty.

Maksupostien tuonti Excelistä

Suurempia taulukoita on helppo ylläpitää Excel -taulukkona. Taulukon voi viedä ja tuoda suoraan Ecomiin Excel-painikkeella

Muutama huomionarvoinen asia Excel-tiedostojen käsittelyn osalta: Vienti ei luo puhdasta excel-aineistoa, vaan aineisto on xml -muodossa. Tuonti toimii ns. vanhalla Excel -muodolla, eli uudemmista Excel -versioista tallennettu muodossa "Excel 97 - 2003 -työkirja (*.xls)". Vietyä tiedostoa ei siis voi tuoda ohjelmaan sellaisenaan, vaan se pitää tallentaa em. muodossa ennen tuontia.

Tuonti-ikkunassa voit valita haluamasi tiedoston, ja määrittää jokaiselle sarakkeelle halutun sisällön. Huomaa myös valinta "Aloita riviltä", joka kertoo ohjelmalle ensimmäisen rivin jolla ensimmäinen maksuerä sijaitsee.

Voit tallentaa tuontiasetukset vasemman alakulman tallennuspainikkeella, jos tiedät että aiot tuoda samasta tiedostosta päivitettyjä tietoja ohjelmaan myöhemminkin.

Tuotavassa Excel-tiedostossa ei saisi olla tyhjejä rivejä maksupostirivien välissä, tai rivejä maksupostirivien jälkeen. Ohjelma antaa virheilmoituksen jos tuonnissa on rivejä joita ei voida tuoda ohjelmaan.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk