Tulorekisterin käyttöönotto

1.1.2019 voimaan tuleva kansallinen tulorekisteri edellyttää uusien asetusten määrittely Ecom Palkanlaskentaan. Uusia asetuksia tulee mm. palkkalajeille, henkilökohtaisiin palkkalajeihin ja henkilön perustietoihin. Asetukset kannattaa asettaa yhdellä kertaa käyttämällä Tulorekisterin käyttöönottoapuria. Yksittäisen palkkalajin, henkilön tai henkilökohtaisen palkkalajin asetuksia voi muokata myös suoraan asetuksista ja/tai henkilön tiedoista

Käyttöönotto aloitetaan valikosta Ohjelmat -> Tulorekisterin käyttöönotto

Palkkalajit & tulolajit 

Käyttöönoton sivuilla 2-6 asetetaan käytössä oleville palkkalajeille verottajan määrittelemä tulolaji. Käyttöönotto näyttää vain palkkalaskelmilla käytetyt palkkalajit. 

2.png

Klikkaamalla Tulolaji-kenttää avautuu tulolajien hakuikkuna.

Tulolajeja voi hakea ja suodattaa monella eri tapaa.

  • Oletuksena haku näyttää vain valitun palkkalajiluokan yleisimmät tulolajit.
  • Mikäli oikea tulolaji ei löydy, poista "Piilota harvinaiset tulolajit" -valinta.
  • Tekstihaku hakee myös tulolajien kuvauksesta. Jos haluat hakea vain tulolajin nimeä, poista "Hae tulolajien kuvauksista" -valinta.

Henkilöiden ammattinimikkeet

Käyttöönoton sivulla 7 asetetaan kaikille palkansaajille virallinen tilastokeskuksen ammattinimike. Ammattinimikkeen voi asettaa myös palkanlaskennassa henkilön perustiedoissa.

Autoedun ikäryhmä

Käyttöönoton sivulla 8 asetetaan autoetujen ikäryhmät. Ikäryhmän voi määritellä myös palkanlaskennassa henkilökohtaisissa palkkalajeissa.

Työeläkevakuutuksen numero

Käyttöönoton viimeisellä sivulla määritellään työeläkevakuutuksen numero.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk