Ostolaskujen tarkastus ja hyväksyntä Ecom Webissä

Ecomin ostolaskuohjelmassa voidaan kytkeä päälle erillinen ostolaskujen hyväksyntä, jolloin ostolaskuja voidaan siirtää esim. työnjohtajien hyväksyttäväksi ennen maksatusta. Ostolaskun hyväksyjä voi samalla myös kohdistaa ostolaskun rivit oikealle projektille ja lähetteelle.

Ostolaskujen hyväksynnän aktivointi

Ostolaskujen hyväksyntä otetaan käyttöön ostolaskujen oletuksissa (Ohjelmat -> Ostolaskut ja ostoreskontra -> Ostolasku- ja ostoreskontraoletukset).

Huom: Kun ostolaskujen hyväksyntä on käytössä, maksuun voi poimia hyväksyttyjä laskuja. 

Hyväksyjien valinta ostolaskulle

Ostolaskun hyväksyjät voidaan valita ostolaskulle joko Webi-hyväksyntä -välilehdellä tai Oletushyväksyjät -napilla (kts. kohta Asetukset / Oletushyväksyjät). 

Ostolaskun syöttäjä voi myös merkata laskun suoraan hyväksytyksi vaihtamalla hyväksyntätilan ikkunan oikeasta nurkasta.

 

Huom. Ostoreskontran hoitaja voi koska tahansa muuttaa ostolaskun hyväksyntää Ecomissa, vaikka ostolasku olisi vielä hyväksyttävänä Ecom Webissä.

Asetukset / Oletushyväksyjät

Hyväksyntä-ikkunan Asetukset-sivulla voidaan määritellä hyväksynnän oletukset. Hyväksyjäksi voidaan valita automaattisesti työnjohtaja ostolaskun lähetteeltä tai projektilta ja lisäksi voidaan asettaa pakollinen lisähyväksyjä joko kaikille laskuille tai tietyn eurorajan ylittäville laskuille.

Sähköposti- ja tekstiviestimuistutusten aktivointi

Hyväksyntää odottavista ostolaskuista voi lähettää automaattisesti hyväksyjille sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoituksen. Ilmoitus lähetetään automaattisesti, kun ostolaskuja on siirretty hyväksyttäväksi ja muistutusviesti kahden vuorokauden päästä, jos sama ostolasku odottaa hyväksyntää.

Matkapuhelinnumero ja sähköposti, johon muistutusviesti lähetetään, määritellään henkilön asetuksissa Ecomissa (Ohjelmat -> Perusoletukset).

Viestien lähetys aktivoidaan Ecom Webin asetuksista.

Ostolaskut Ecom Webissä

Hyväksyntää odottavien ostolaskujen määrä näkyy Ecom Webin päävalikossa.

ecomwebi-ostolaskut-sivu.png

Ostolasku voidaan hyväksyä suoraan oikeassa reunassa näkyvällä Hyväksy -napilla. Mikäli laskun sisältöä halutaan tutkia tarkemmin tai kohdistaa rivejä projektille, lasku avataan laskunumerosta.

ecomwebi-ostolaskut-hyvaksynta.png

Avaamisen jälkeen sivulla näkyy kaikki ostolaskun tiedot, mahdolliset liitetiedostot ja ostolaskurivit. Ostolasku hyväksytään oikean reunan Käsittele -napilla. Ostolasku voidaan myös hylätä ja tarvittaessa voidaan kirjoittaa lisätietoja ostolaskun käsittelijää varten.

Rivien kohdistaminen lähetteelle tai projektille

Ostolaskurivit voidaan kohdistaa lähetteelle tai projektille. Valitse haluamasi rivit tai kaikki rivit (ylin valintaruutu) ja valitse oikea lähete tai projekti alareunan napeilla.

ecomwebi-ostolaskut-rivit.png

 

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk