Maksukehotukset ja perintälista

 

Maksukehotukset:

Ecomista pääsee helposti lähettämään maksukehotuksen suoritusta vailla olevista myyntilaskuista joko kaikille asiakkaille kerralla tai valitulle asiakkaalle. Maksukehotus ei tee uutta laskua, vaan tulostaa muistutuksen maksaa lasku sisältäen laskutiedot. Maksukehotukset voi lähettää suoraan Maventan tulostuspalveluun, tai tulostaa ja postittaa itse.

Maksukehotukset lähetetään valitsemalla Ohjelmat -> Laskutus ja myyntireskontra -> Maksukehotukset.ja perintä.

Maksukehotukset.png

Jos haluat lähettää maksukehotuksen tietylle asiakkaalle, kannattaa asiakas valita Asiakasnumero-kentästä. Jos asiakasta ei valita tässä kohtaa, pääset muokkaamaan asiakkaille lähetettäviä maksukehotuksia vielä Tulostus-valinnan jälkeenkin. Muiden kenttien oletustietoja voi tarvittaessa muuttaa yrityksenne laskutuskäytännön mukaiseksi. Kun valinnat on tehty, seuraavaksi maksukehotus lähetetään.

Lähetysvaihtoehdot:

  1. Maventa-painikkeella maksukehotus siirtyy Maventan tulostuspalvelun kautta lähetettäväksi.
  2. Tulosta-painikkeella pääsee tulostamaan ja paperipostitse itse lähettämään maksukehotuksen.
  3. Esikatselu-valinnalla pääsee tallentamaan ja lähettämään sähköpostilla maksukehotuksen.
    Huom! Valitse esikatselu-valinnan jälkeen listalta vain yksi asiakas. Tämä siksi, että esikatselussa olevat maksukehotukset tulostuvat toistaiseksi samaan pdf-tiedostoon. Huomioi tämä erityisesti kun haluat lähettää maksukehotuksen sähköpostin liitteenä, etteivät eri asiakkaiden maksukehotukset lähde samalla kertaa

Jos valitsit Maventa-lähetyksen, valitut maksukehotukset lähetetään Maventan tulostus- ja postituspalveluun.

 

L_hetet__nk__tehdyt_maksukehoitukset_nyt.jpg

Ensimmäisellä kerralla pitää luoda Maventan Payslip tunnukset, laita haluttu sähköposti käyttäjätunnukseksi, sekä salasana ja paina "Luo tunnukset" -nappia, ohjelma pyytää laittamaan sen jälkeen saman salasanan uudestaan.


HUOM! Ensimmäisen kerran jälkeen ohjelma muistaa tunnukset ja niitä ei tarvitse uudelleen syöttää vaan voit suoraan painaa vain "Lähetä" nappia.

 

maksukehotuksetMaventa.png

 

Lähetettyjen maksukehotusten määrä näkyy laskun Suoritukset / maksukehotukset -välilehdellä. Mikäli haluat lähettää saman maksukehotuksen uudestaan, siirrä tila haluamaasi kohtaan esim. "Maksukehotuksia ei ole lähetetty".

 

Maksukehotukset2.png

 

Perintälista:

Ecomista voidaan myös tulostaa perintälista laskuille, jotka halutaan laittaa eteenpäin perintätoimistolle. Listan voi tulostaa joko kaikkien tai vain tiettyjen asiakkaiden laskuista. Perintälista toimitetaan tulostuksen jälkeen halutulla tavalla omaan perintätoimistoon.

Perintälista tulostetaan valitsemalla Ohjelmat -> Laskutus ja myyntireskontra -> Maksukehotukset.ja perintä -> Perintään siirrettävät.

perinta.png

Tulostuksen jälkeen pitää vielä käydä laittamassa perintälistalla olleille laskuille tieto perintään siirrosta.

perinta2.png

 

Siirretty perintätoimistolle-merkinnällä olevista laskuista saadaan otettua raportti:Ohjelmat -> Laskutus ja myyntireskontra -> Perintäraportti.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk