Ecom Monipankin asetukset ja käyttöönotto

Asetukset Monipankkiin

Monipankin ja Ecom Taloushallinnon välille asetetaan kerran aineistopolut kuntoon, jotta aineistot siirtyvät ohjelmien välillä automaattisesti.

Aineistopolut saadaan asetettua käyttöönottoapurilla (jos olet aloittanut asennuksen sillä) tai suoraan avaamalla Monipankkki-ohjelman ja kirjautumisikkunasta Asetuksiin ja sieltä valitaan oma pankkitili. Valitaan kaikki palvelut, jotka pankin kanssa on otettu käyttöön (Viitemaksut/Tiliotteet/Yrityksen maksut/Saldokysely). Jos valitaan kaikki ja jokin näistä ei nouda aineistoa, silloin sopimusta siitä palvelusta ei ole pankin kanssa tehty.

Alla malli tiedostopoluista, jos Ecom on asennettu yhdelle koneelle. Ensimmäinen kuva on käyttöönottoapurista ja toinen kuva on näkymä Monipankin Asetuksista. Jos olet aloittanut asennuksen käyttöönottoapurilla, niin tarkasta vielä polut myös Monipankin Asetuksista.

Monipankki-tiliasetukset.png

Monipankki-polkuasetukset.png

Tiedostonimen numero (KTL1 jne) vaikuttaa ainoastaan silloin, kun käytössänne on useampi pankkitili. Tiedoston tunnistenumerointi laitetaan vastaavaksi kullekin pankkitilille Monipankissa sekä Ecomin asetuksissa.

Jos teillä on Ecom useammalla koneella asennettuna tai käytössänne Ecom Serveri-palvelu, voitte olla yhteydessä asiakaspalveluumme ja voimme laittaa aineistopolut kuntoon etäyhteydellä.

Web Services -varmenteen nouto

Kun Web Services -sopimus on tehty pankin kanssa ja pankki on toimittanut tunnuksen ja salasanan varmenteen noutoa varten, varmenne noudetaan kohdassa Pankkiyhteysasetukset. Valitse oikea pankki ja paina Ota käyttöön.

mceclip0.png

Eri pankit käyttävät varmenteen noudossa käytettävissä tunnuksista eri termejä, mutta itse nouto toimii aina samalla tavalla.

mceclip1.png

 

Asetukset Ecom Taloushallinto -ohjelmistoon

Vastaavat aineistopolut, jotka yllä laitettiin Monipankkiin, laitetaan vielä Ecomiin.

Ohjelmat - Laskutus ja myyntireskontra - Viitemaksuajo

Monipankki-viitteet-ecom.png

Ohjelmat - Laskutus ja myyntireskontra - Laskutus-ja myyntireskontraoletukset - Suoritustilit-välilehti

Ecom_Monipankki-laskutusoletukset.png

Ecomiin syötettävissä tilinumeroissa ei saa olla välilyöntejä (FI2712345612345673 - yhteenkirjoitettuna).

Ohjelmat- Ostolaskut ja ostoreskontra - Ostolasku-ja ostoreskontraoletukset - Maksutilit-välilehti

Monipankki-ostolaskuoletukset.png
Jos on käytössä useampi pankkitili, joista maksetaan ostolaskuja - Lisää muutkin pankkitilit riveille ja laita aineistopoluksi sama, mutta muuta tiedoston nimeä C:\Ecom\C2B\C2B2

Ecomiin syötettävissä tilinumeroissa ei saa olla välilyöntejä (FI2712345612345673 - yhteenkirjoitettuna).

HUOM! Lisää C2B-niminen kansio Ecom-asennuskansioon (C:\Ecom), jos se ei sieltä automaattisesti löydy.

Asetukset Ecom Palkanlaskenta -ohjelmistoon

Mikäli pankkiohjelman kautta maksetaan myös palkkoja, tulee sama C2B-aineistopolku määritellä myös palkanlaskentaan. Aineistopolku asetetaan kohdassa Asetukset - Palkanlaskenta - Pankkiohjelmisto/maksutilit. 

Molemmissa ohjelmissa tulee käyttää samaa hakemistopolkua, mutta tiedostonimen perään kannattaa laittaa jokin tunniste, jolla tiedostot erotetaan toisistaan. Tällöin pankkiohjelman aineistopolun perään lisätään * (tähti) -merkki tunnisteen paikalle.

image.png

Monipankin käyttäminen ensimmäistä kertaa

Ensimmäisellä käyttökerralla selviää tuliko aineistopolut oikein asetetuksi. Jos virheilmoituksia ei tule alla olevissa ostolaskujen maksussa tai viitesuoritusten noudossa, on Monipankki asennettu onnistuneesti.

Ostolaskun maksu

(Ecomista Ohjelmat- Ostolaskut ja ostoreskontra - Maksuunpoiminta)

Ensimmäisellä kerralla kannattaa maksua kokeilla yhdellä maksulla. Normaalisti maksuun voi poimia useita laskuja.

 Monipankki-Maksuunpoiminta.png

OK-valinnan jälkeen ohjelma kysyy vielä "Muodostetaanko tulostetuista maksuista aineisto pankkiohjelmaa varten?"- valitse Kyllä. Nyt katsotaan Monipankista, että aineisto on siirtynyt Monipankin Yrityksen maksut-osioon. Monipankin Lähetä/Nouda-valinnalla saat maksun suoritettua ja ylhäältä maksulokista voit vielä tarkastaa, että maksu näkyy siellä Hyväksytty tekninen tarkastus-tilassa tai vastaavana. Tarkempaa tietoa pankin palautteista eli näistä tilakoodeista.

Maksuunpoiminnasta saat lisätietoja erillisestä ohjeesta: Ostolaskujen maksu, Maksuunpoiminta.

Viitesuoritusten nouto

Monipankista valitaan Lähetä/Nouda kaikki. Sen jälkeen Viiteaineistot-valikon alla näkyy uusia viiteaineistoja (tummemmalla tekstillä). Ne siirretään Ecom Taloushallintoon, valitsemalla Ecomista Ohjelmat - Laskutus ja myyntireskontra - Viitemaksuajo. Paina OK. Viitesuorituksista muodostuu lista ja suoritukset ovat nyt siirtyneet automaattisesti Laskutuksen puolelle. Ko.laskut ovat muuttuneet suoritetuiksi ja suorituksen tiedot näkyvät laskun Suoritukset-välilehdellä. Tarkempi ohje: Viitemaksuajo

VINKKI: Pikapainikkeet

Viitemaksuajo ja Maksuunpoiminta-toiminnoista kannattaa lisätä pikapainikkeet Ecomin aloitussivun  Pikapainikkeita pääsee lisäämään ja muokkaamaan klikkaamalla sinisellä alueella hiiren oikea ja muokkaa.

Monipankki-pikanapit.png

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk