Tulorekisteriaineiston latauksen virheet

Jos kohtaat aineiston latauksessa virheen tulorekisteri.fi -palvelussa, saat ladattua virheviestin sisältävän virhepalautteen virheilmoituksen oikeassa reunassa olevasta linkistä. Aineiston voit avata esim. selaimella tai tekstinkäsittelyohjelmalla, jotta näet virhekoodin ja mahdolliset muut tiedot.

Tässä ohjeessa on kuvattu syyt yleisimpiin virheisiin, ja niiden ratkaisuja.

1. Lataa käsittelypalaute virheilmoituksen oikealta puolelta löytyvästä linkistä

Huom! Jos "Lataa käsittelypalaute" -linkkiä ei ole, tiedosto ei ole muodostunut oikein. Silloin ilmoitukset tulee luoda uudelleen.

2. Avaa käsittelypalaute esim. internet-selaimella tai Muistio-ohjelmalla. Etsi tämän jälkeen palautteesta ErrorInfo-kohta (alempana kuva)

Huom! Jos avaat tiedoston muistiossa, valitse yläpalkista Muotoile Automaattinen rivitys. Jos avaat tiedoston selaimessa, rivit ovat valmiiksi rivitetty.

mceclip0.png

 

 

DDVS0280: The record submitter already has a record with the same Record owner’s record reference.

Aineisto on jo ladattu, tarvitaan korvaava aineisto jos tarvitaan muutoksia. Tilanteen voi myös saada aikaiseksi esim. klikkaamalla lähetä-nappia kahdesti tai jos vahingossa lähettää saman uudestaan.

Tällainen tilanne on myös mahdollista saada aikaiseksi, mikäli jo lähetetty aineisto mitätöidään verottajan palvelussa. Tällöin korvaava aineisto ei mene perille, vaan ko. aineisto pitää luoda uudelleen ja uuteen aineistoon käsin muuttaa reportid ja deliveryid, jotta aineisto menee läpi. Id:n perään voi esim. lisätä _B. Aineiston muokkauksesta käsin tarkempi ohje tässä ohjeessa: Yhden tulorekisteri-ilmoituksen mitätöinti ja uudelleen muodostus.

 

GEDD0030, IDV0060, IDV0070, CCV0030: The data item Production environment does not correspond to the environment to which the record was submitted.

Joskus tulorekisteri yrittää ajaa tuotantoon lähetettyjä aineistoja testiympäristöön, mistä seuraa ettei Y-tunnuksia tunnisteta. Tämän näkee siitä että aineistossa on ProductionEnvironment=true, mutta palautteessa ProductionEnvironment=false.

Ratkaisu on lähettää sama aineisto myöhemmin uudestaan.

 

IEPV0070: The data item Occupational class or title identifier is not found in the codes according to the given data item Type of occupational class or title.

Ammattinimike väärä. Tarkista työntekijöiden ammattinimikkeet.

 

RV0050: The employer's separate report to be replaced cannot be found with the search criteria or reference given.

Korvattavaa työnantajan erillisilmoitusta ei löydy annetuilla hakuehdoilla tai viitteellä. Todennäköisesti on yritetty lähettää korvaava ilmoitus vaikka alkuperäistä ei ole onnistuneesti lähetetty. Eli jos alkuperäisen ilmoituksen menee virheeseen, ei tarvita korvaavaa ilmoitusta (eli kun ohjelma kysyy "onko ilmoitus lähetetty", kuuluisi vastata "Ei"). Jos tulorekisteri-ilmoitusten tallennuskansiosta löytyy aineistoja joiden nimessä on "_korvaava", pitää nämä poistaa tai siirtää eri kansioon, muutoin ohjelma luo jatkossa vain korvaavia aineistoja.

 

PIV0110: Unknown data item Pension policy number.

Työeläkevakuutuksen numerossa virhe. Erityisesti Veritaksen asiakkailla saattaa puuttua vakuutusnumeron alusta nollia (xx-12345 eikä xx-0012345). Tarkista työeläkenumero, ja ole tarvittaessa yhteydessä Vakuutusyhtiöösi, tai Verottajaan, numeron kelpaamattomuuden selvittämiseksi.

 

WIS0430: The report to be replaced cannot be found with the search criteria given.

Todennäköisesti on yritetty lähettää korvaava ilmoitus vaikka alkuperäistä ei ole onnistuneesti lähetetty. Eli jos alkuperäisen ilmoituksen menee virheeseen, ei tarvita korvaavaa ilmoitusta (eli kun ohjelma kysyy "onko ilmoitus lähetetty", kuuluisi vastata "Ei"). Jos tulorekisteri-ilmoitusten tallennuskansiosta löytyy aineistoja joiden nimessä on "_korvaava", pitää nämä poistaa tai siirtää eri kansioon, muutoin ohjelma luo jatkossa vain korvaavia aineistoja.

 

WIS0450: The earnings payment report cannot be replaced, as it has been cancelled

Mahdollisesti on yritetty lähettää korvaava aineisto vaikka on käyty poistamassa/perumassa vanha ilmoitus latauspalvelusta. Pitää poistaa tai siirtää eri sijaintiin alkuperäinen ja korvaava aineisto, ja luoda uusi aineisto ja lähettää se uudestaan.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk