Käyttäjien hallinta

Jos käytössä on enemmän kuin yksi Ecom-lisenssi tai moni eri henkilö käyttää Ecomia eri aikoihin, on hyödyllistä antaa kaikille käyttäjille omat tunnuksensa. Voit antaa vaikka tilitoimistolle oman tunnuksen tai tarjouslaskijalle oikeuden tehdä vain tarjouslaskelmia.

Huomioi, että samanaikainen käyttö määräytyy lisenssien määrän mukaan.

Kaikkia käyttäjäasetuksia hallinnoidaan kohdasta Ohjelmat -> Käyttäjätunnukset ja käyttöoikeudet.

Avainsanoja:

Käyttäjä = Ecom-tunnus, jolla eri käyttäjät voivat kirjautua Ecomiin sisään eri käyttöoikeuksilla

Käyttäjäryhmä = Ecom-tunnuksen voi liittää käyttäjäryhmään, jolle voi määrittää haluamansa oikeudet

Käyttäjän lisääminen

Uuden käyttäjän saa lisättyä Käyttäjätunnukset-välilehdeltä +merkistä. Uusi ikkuna aukeaa, johon syötetään tunnuksen nimi. Anna halutessasi tunnukselle salasana ja muista varmistaa, että Tunnus on käytössä -täppä on valittuna (samasta täpästä voi ottaa tunnuksen pois käytöstä ilman että tiliä tarvitsee poistaa).

k_ytt_j_t.png

 

Määritä seuraavaksi tunnukselle haluttu käyttäjäryhmä. Ecomissa on valmiina kolme eri käyttäryhmää: Pääkäyttäjä, Tehokäyttäjä ja Käyttäjä. Jos haluat antaa tunnukselle oikeudet muokata asetuksia, paina Järjestelmänvalvoja-täppää. Voit tarkastella ryhmien käyttöoikeuksia Käyttöoikeudet-välilehdeltä ja luoda omia käyttäjäryhmiä Käyttäjäryhmät-välilehdeltä. Tarkemmat ohjeet seuraavassa osiossa.

Jos uuden tunnuksen käyttäjälle on luotu henkilörivi Ohjelmat -> Perusoletukset -> Henkilöt -kohdasta, voi tunnukseen tämän liittää kohdasta Henkilönro. Jos haluaa linkittää tunnukselle varastonumeron, se onnistuu myös.

Käyttäjätunnus voidaan määritellä myös Webitiliksi, jos se on otettu käyttöön. Samalla voi antaa tunnukselle järjestelmänvalvojan oikeudet. Muista klikata Päivitä Webiin -painiketta, jos annat Webioikeuksia.

Käyttäjätunnusta pystyy myöhemmin vielä muuttamaan ja hallinnoimaan samasta näkymästä.

Käyttäjäryhmän lisääminen

Käyttäjäryhmiä kannattaa käyttää, jos haluaa määritellä Ecom-tunnukselle tarkat rajoitukset sekä oikeudet. Jos haluat antaa vaikka tilitoimistolle katseluoikeudet tai työntekijälle pääsyn pelkästään tarjouslaskentaan, kannattaa tehdä aina oma käyttäjäryhmä, johon muokataan halutut oikeudet. Valmiskäyttäjäryhmiä ei suositella muokattavan, mutta sekin onnistuu.

Luo uusi käyttäjäryhmä menemällä välilehdelle Käyttäjäryhmä. Uuden ryhmän luonti onnistuu +merkistä. Anna ryhmälle haluamasi nimi.

k_ytt_j_ryhm_t.png

Käyttäjäryhmän oikeuksien määrittely

Määritä haluamallesi käyttäjäryhmälle tietyt oikeudet menemällä välilehdelle Käyttöoikeudet. Valitse pudotusvalikosta käyttäjäryhmä, jota haluat muokata ja ota pois/lisää haluamasi oikeudet.

k_ytt_j_oikeudet.png

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk