Ecom Taloushallinnon verkkoasennus / työasemien lisäys

Ecom Taloushallinto voidaan asentaan verkkoasennuksena toimiston sisäverkkoon. Tällöin ohjelma toimii usealta koneelta yhtä aikaa.

Huom: Verkkoversiossa työasemat on oltava langallisessa lähiverkossa, jotta ohjelmiston käyttö onnistuu. Jokaiselta työasemalta on oltava yhteys palvelimeen verkkoympäristön kautta.

Huom: Verkkoversion työasema-asennus vaatii hyvää Windowsin hallintataitoa. Käytä tarvittaessa apunasi paikallista ATK-yritystä

Pääkoneen asennus

Ecom Taloushallinto asennetaan ensin pääkoneelle / palvelimelle. Tämän jälkeen Ecomin kansio (yleensä C:\Ecom) jaetaan Windows-verkossa kytkettäväksi verkkolevyksi. Jakamisprosessi vaihtelee eri Windowsin käyttöjärjestelmien mukaan. Käytä tarvittaessa ulkopuolista apua kansion jakamisessa ja yhdistämisessä työasemakoneilla.

Työaseman kytkeminen palvelinkoneeseen

Huom: Ecomin työasemilla käyttämä levytunnus tulee olla sama kaikilla työasemilla. Varmista, että valitsemasi levykirjain (esim. K:) ei ole käytössä millään työasemalla.

Kytke palvelimelta jaettu verkkoresurssi työasemalla verkkolevyksi Resurssienhallinnan kautta.

ecom-yhdista-verkkoasemaan

Työaseman asennusohjelman ajaminen

Seuraavaksi avataan luotu levyasema (tässä esimerkissä K), josta näkyy Ecomin kansion sisällön. Tästä kansiosta käynnistetään Vasenna.exe -ohjelma, joka ajaa Ecomin työaseman asennuksen. Kun työaseman asennus on suoritettu, tekee Ecom automaattisesti Ecomin pikakuvakkeen työpöydälle ja muut Ecomin pikakuvakkeet Windowsin ohjelmat -valikkoon ja ohjelmisto on valmis käyttöön. Tämä toimenpide tehdään kaikille työasemille, joista Ecomia käytetään. Huomioitavaa, jos palvelinta käytetään työasemana, tehdään sille työaseman asennus täysin samalla tavoin, kuin tavalliselle työasemalle.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk