Kaudenpäätös / päiväkirjat kirjanpitoon myynti- ja ostoreskontrasta

Mikäli myyntilaskujen suorituksia ja ostolaskuja seurataan Ecomissa, voidaan sekä myynti- että ostoreskontrasta tulostaa päiväkirjat, joiden arvot voidaan sellaisenaan viedä kirjanpitoon. Tällöin kirjanpitäjän ei tarvitse syöttää tositteita yksittäin kirjanpitoon. Päiväkirjojen tulostamisen jälkeen ajetaan ns. kaudenpäätösajo, joka siirtää suoritetut laskut historiaan (myyntilaskut laskuhistoriaan, ostolaskut ostolaskuhistoriaan).

Tee aina varmuuskopio ennen kaudenpäätösajoa! (Serveriasiakkailla automaattinen varmuuskopionti)
 

Päiväkirja-ajot ehdottavat päivämääräväliksi aina aikaisinta kuukautta, josta löytyy käsittelemättömiä laskuja. Voit myös käsin muuttaa päivämääräväliä. Päiväkirjoille tulostetaan kuitenkin aina myös valittua kautta vanhemmat laskut ja suoritukset, joita ei ole vielä viety kirjanpitoon.

Päiväkirjat ja kaudenpäätösajo

Laskutus: Ohjelmat - Laskutus ja myyntireskontra - Päiväkirjat (kirjanpitoon).

PaataKausiLaskutus.png

Ostolaskut: Ohjelmat - Ostolaskut ja ostoreskontra - Päiväkirjat.

PaataKausiOstolaskut.png

Valitse Päätä kausi ja tämän jälkeen paina Esikatsele / Tulosta. Voit tulostaa/esikatsella päiväkirjoja myös päättämättä kautta, jos haluat esim. tarkastaa päiväkirjat ennen varsinaista kaudenpäätösajoa. Tällöin ota ruksi pois kohdasta Päätä kausi.

Tietojen siirtäminen kirjanpito-ohjelmaan

Päiväkirjoista voidaan muodostaa konekielinen aineisto, jolla päiväkirjojen summat voidaan automaattisesti siirtää eri kirjanpito-ohjelmiin api-rajapintaa pitkin. Ohjeartikkelit siirron käyttöönottoon eri ohjelmiin löytyy täältä: Ecom Taloushallinnon pääkäyttäjän ohjeet

 

Kun rajapinta on otettu käyttöön, niin kauden päätöksen jälkeen ruudulle tulee automaattisesti kirjanpidon siirtoikkuna. Tästä ikkunasta painetaan Siirrä kirjanpitoaineisto.

kpSiirto.png

 

Tietojen siirto Ecom Tilit Oy:n asiakkailla

Ecom Tilit Oy:n kirjanpitoasiakkaat voivat siirtää päiväkirjat suoraan Ecom Arkistopalveluun, josta kirjanpitäjä saa noudettua ne kirjanpitoa varten. Kun Ecom Arkistopalvelu on aktivoitu, ohjelma ehdottaa heti kaudenpäätösajon jälkeen aineiston siirtämistä. Aineiston voi siirtää myös jälkikäteen valitsemalla päävalikosta Ohjelmat - Ecom Tilit Oy - Aineistojen lähetys tilitoimistoon. Siirto lähettää aina kaikki siirtämättömät aineistot.

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk