Yhden tulorekisteri-ilmoituksen mitätöinti ja uudelleen muodostus

Tietyissä tilanteissa korvaavaa ilmoitusta ei voida käyttää, vaan tiedot on korjattava mitätöimällä aiempi ilmoitus ja antamalla sen jälkeen uusi ilmoitus. Yleisimpiä tilanteita ovat muun muassa:

  • maksupäivän korjaus
  • palkanmaksukauden korjaus
  • eläkejärjestelynumeron korjaus

Mitätöinti ja uudelleenmuodostus hyödyntämällä mitätöintierää

Luo mitätöintierä tämän ohjeen mukaisesti: Tulorekisteri-ilmoitusten mitätöinti- ja korjauserän luominen

Tämä siis luo mitätöintitiedoston ja uuden ilmoituksen valitun henkilön kaikille vuoden palkoille. Koska haluamme mitätöidä ja luoda uuden ilmoituksen vain yhden ilmoituksen osalta, voidaan muut luodut tiedostot poistaa.

Esimerkkinä alla on vuodelle 2021 luotu mitätöintierä yhdelle työntekijälle.

  • MI = mitätöintitiedosto ja PA = uusi palkkailmoitus
  • y-tunnuksen jälkeen on vuosi ja palkkalaskelman numero, esim. 2021_1_ on tämän henkilön vuoden 2021 ensimmäinen palkkalaskelma. Tarkista Ecom palkanlaskennasta, mikä mitätöitävän palkkalaskelman numero on, varsinkin tilanteissa, joissa palkkaa maksetaan useamman kerran kuukaudessa ja palkkalaskelman numero ei vastaa kuukauden numeroa.
  • Jokaisen tiedoston viimeinen numero on henkilön numero Ecom palkanlaskennassa. Tässä tapauksessa siis henkilön numero on 3.

mceclip1.png

Haluamme mitätöidä yhden ilmoituksen maksupäivältä 1.8.2021 ja lähettää uuden ilmoituksen, jossa palkanmaksukauden päättymispäivää on muutettu. Tämän maksupäivän palkkalaskelman numero on 01/21, joten mitätöintierän kansiosta voidaan poistaa kaikki muut paitsi tunnisteella 2021_1_ olevat tiedostot.

mceclip4.png

Nyt mitätöintitiedosto ja uusi korjattu palkkailmoitus voidaan lähettää samaan aikaan tulorekisteriin.

mceclip5.png

 

Mitätöinti tulorekisterin kautta

Mitätöinti tehdään tulorekisterin kautta. Siihen ohjeet löytyvät tulorekisterin sivuilta. On suositeltavaa tehdä uusi ilmoitus ensin ja juuri ennen uuden ilmoituksen lähettämistä käydä mitätöimässä alkuperäinen ilmoitus.

 

Uusi ilmoitus muodostetaan menemällä Raportit täppää Maksuluettelo valitse oikea palkkaryhmä, maksupäivä ja täppää Luo tulorekisterin palkkatietoilmoitukset Esikatselu

raportit_palkkatietoilmoitukset.png

 

Tämän jälkeen ohjelma kysyy, haluatko luoda korvaavan ilmoituksen. Tässä tapauksessa emme halua luoda korvaavaa ilmoitusta, vaan kokonaan uuden ilmoituksen, joten voit painaa 'Ei kaikkiin'.

HUOM! Jos tätä kysymystä ei tule, tarkista, että kansiossa ei ole korvaavia ilmoituksia. Ohjelma yrittää aina luoda uutta korvaavaa ilmoitusta, jos kansiossa on jo valmiiksi korvaava ilmoitus. Poista siis kyseisen henkilön korvaava ilmoitus ja tee tulorekisteri-ilmoituksen luonti uudelleen.

mceclip1.png

 

Tämän jälkeen etsi resurssienhallinnasta palkkatietoilmoitukset ja sieltä oikea maksupäivä. 

 

Avaa henkilön ilmoitus muistioon ja lisää alla olevan kuvan mukaisesti "_B" DeliveryId ja ReportId -kohtiin. Muista tallentaa muistio korjauksen jälkeen!

mceclip2.png

 

Jos muistion teksti näkyy yhdessä pötkössä, saat rivityksen, kun painat Muotoile Automaattinen rivitys.

mceclip3.png

 

Ilmoitus lähetetään latauspalvelun kautta, kuten muutkin ilmoitukset. Ohje: Tulorekisteri-ilmoituksen lähetys tulorekisteri.fi -palvelussa. Muista tehdä mitätöinti ennen ilmoituksen lähetystä!

 

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk