Procountor-kirjanpitointegraatio (Ecom ja Ecom Palkanlaskenta)

Sekä Ecom Taloushallinnosta että Ecom Palkanlaskennasta on mahdollista siirtää kuukauden kirjanpitoaineisto suoraan Procountoriin. Erillistä siirtotiedostoa ei tarvita, vaan tiedot siirtyvät suoraan ohjelmasta rajapintasiirtona.

Rajapintasiirron käyttöönottoa varten tarvitset Procountor-käyttäjätunnuksen.

Rajapinnan aktivointi Procountorissa 

Procountor-rajapinnan käyttö Ecomin ja Procountorin välillä on maksutonta, eikä sitä siksi tarvitse erikseen aktivoida Procountorissa hallinnassa. API-avaimen luominen riittää.

Luo API-avain

mceclip0.png

 

Luo uusi API-avain "Uusi API-avain" -painikkeesta. Asiakasohjelmiston tunniste on ecomClient. Kopioi avain leikepöydälle luonnin yhteydessä. Leikepöydälle kopioinnin voi tehdä myös myöhemmin valitsemalla avain listalta ja painamalla "Kopioi avain leikepöydälle".

 

mceclip3.png

 

Rajapinnan käyttöönotto Ecomissa

Suorita integraation käyttöönotto

1. Ecom Taloushallinnossa: Ohjelmat Integraatiot  Kirjanpidon integraatio Käyttöönotto

 

mceclip0.png

Ecom Palkanlaskennassa: Ohjelmat Kirjanpitointegraation käyttöönotto

mceclip0.png

 

2. Valitse ensimmäiseltä sivulta 'Procountor'

KPapiKayttoonotto1.png

 

3. Liitä leikepöydältä API-avain kohtaan Rajapinnan avain ja paina 'Testaa yhteys'.

KPapiKayttoonotto2.png

 

4. Mikäli käytössä on Ecomin kustannuspaikat tai projektit ja niiden aineistoa halutaan siirtää kirjanpitoon, anna vastaavien dimensioiden nimet Procountorissa.

KPapiKayttoonotto3.png

 

5. Kohdista Ecomin kirjanpitotilit Procountorin tilikarttaan. Mikäli tilit ovat molemmissa samat, ei kohdistusta tarvitse laittaa (poislukien erikois alv, kuten kuvassa esimerkkinä rakentamispalveluiden käänteinen alv).

kPapiKayttoonotto4.png

 

Kauden päättäminen ja aineiston siirto

Kun myynti- tai ostoreskontran kaudenpäätös on tehty tehty, ohjelma ehdottaa aineiston siirtoa kirjanpitoon automaattisesti. Käynnistä siirto painamalla "Siirrä kirjanpitoaineisto". 

kpapiKayttoonotto5.png

Mikäli siirto epäonnistuu esimerkiksi puuttuviin tilikartan määrityksiin, siirron voi käynnistää tietojen korjaamisen jälkeen uudestaan valikosta Ohjelmat - Integraatiot - Kirjanpidon integraatio - Tiedonsiirto. Huom! Kaudenpäätöstä ei tehdä tällöin uudestaan.

Virheet siirrossa

"Tilinumeroa XX ei löydy Procountorin tilikartasta"

Virheilmoituksessa näkyvää tilinumeroa ei ole kohdistettu Procountorin tilikarttaan tai kohdistus on väärin. Tarkasta kohdistuksen käyttöönottoapurista.

"Forbidden"

Käyttäjätunnuksella, jolla API-avain on muodostettu, ei ole oikeutta lisätä muistiotositetta. Tarkasta käyttöoikeus Procountorista.

mceclip3.png

 

Kirjanpitoaineisto Procountorissa

Myyntireskontran, ostorestkontran ja palkkojen kirjanpitoaineisto siirtyy Procountoriin muistiotositteeksi, joka pitää sisällään tarkan erittely sekä liitetiedostoina päiväkirjatulosteet.

proco-myyntipa_iva_kirjat__1_.png

 

 

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk