Tämä ohje ei koske Ecom Serveri -asennuksia, ainoastaan on-premise tyyppisiä asennuksia.
Ecom voidaan asentaa kolmella tavalla; yhden koneen asennuksena tai usealle samanaikaiselle käyttäjälle "verkkoasennuksena" tai "terminaaliasennuksena". Asennukset voidaan tehdä Windows käyttöjärjestelmää käyttäviin työpöytä- ja palvelinympäristöihin
Kaikki asennustavat vaativat täydet ylläpidolliset oikeudet, sekä riittävän teknisen osaamisen asennusten suorittamiseen. Tarjoamme myös käyttäjille helppoa ja ylläpitovapaata Ecom Serveri -palvelua, josta voit lukea lisää verkkosivuiltamme tai olla suoraan yhteydessä myyntiimme!
(1) Asennus yhdelle koneelle ja käyttäjälle, "sinkkuasennus"
Asennukselle ei ole erityisiä vaatimuksia. Ecom voidaan toimitetulla asennusohjelmalla asentaa paikalliselle levylle. Suosittelemme kuitenkin käyttämään yksinkertaista sijaintia kuten c:\ecom\.
(2) Lähiverkossa jaettu "verkkoasennus" usealle käyttäjälle
Verkkoasennus toteutetaan asentamalla Ecom "pääkoneelle/palvelimelle" asennusohjelmalla, valiten asentimessa vaihtoehto "verkkoasennus". Jos vaihtoehtoja ei näy, tuplaklikkaa "Asennuskansio" -tekstiä niin pääset valitsemaan asennustavan.
Kun asennus on valmis, voidaan Ecom -hakemisto (hakemisto joka sisältää Ecom.exe:n) jakaa lähiverkon yli, ja liittää työasemiin. Kun jako on liitetty työasemaan, voidaan jaetusta asemasta ajaa Vasenna.exe, joka tekee tarvittavat työaseman asennukset (ECVERKKO -hakemisto yleensä C-juureen, työpöydän kuvakkeet sekä BDE tietokantamoottorin asennus).
Oleellista on että jako on kaikilla työasemilla liitetty samalla verkkolevytunnuksella, sillä Ecom viittaa tiedostosijainteihin. Jos liittäminen on tehty eri työasemilla eri tavoin, voi tämä estää ohjelmiston käytön osalla työasemista. Tai pahimmassa tapauksessa aiheuttaa tietokantojen hajoamisia.
Jos ohjelmistoa halutaan käyttää myös "pääkoneelta" johon Ecom on asennettu, tulee jako tehdä myös siihen kuten työasemissa.
Emme suosita verkkoasennuksen käyttöä VPN yhteyden yli, sillä ohjelmisto tekee suuria määriä levylle kirjoituksia ja lukuja, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia. Jos ohjelmistoa halutaan käyttää eri fyysisistä sijainneista on paras ratkaisu tähän Ecom Serveri hosting palvelu, tai jos asennus halutaan pitää on-premise asennuksena, RDS -asennustapa.
(3) RDS/Terminaaliasennus
Ecom voidaan asentaa myös palvelinympäristöihin ja jakaa käyttäjille joko remote desktop tai remote app -jakoina. Asennuksen yhteydessä valitaan tyypiksi terminaaliasennus, ja syötetään tekstilaatikkoon käyttäjien tunnisteet kuten kuvassa. Jokaiselle käyttäjälle tarvitaan oma tunniste, ja tunnisteet menevät numerojärjestyksessä per rivi. Nämä tunnisteet voivat olla myös esimerkiksi käyttäjien nimiä. Jokaista tunnistetta vastaa numeroitu ECVERKKO -hakemisto joka pitää sisällään käyttäjäkohtaisia asetuksia ja tilapäisdataa.
Tärkeitä huomioita:
- Terminaaliasennuksessa asennusohjelma lisää Ecom -hakemistoon joukon ECVERKKO -hakemistoja ja näitä vastaavat Ecom pikakuvakkeet. Pikakuvakkeet käynnistävät Ecomin numeroparametrilla (esim. "c:\ecom\ecom.exe 1") joka määrittää kyseisen käyttäjän ECVERKKO -asetushakemiston. Nämä eivät saa mennä ristiin eri käyttäjien välillä, sillä tämä voi aiheuttaa datan korruptoitumista ja käynnistysongelmia. Käyttäjille tulisi määrittää siis omat numerot. Tämä onnistuu helposti kopioimalla joka käyttäjän työpöydälle oma Ecom -kuvake omalla käynnistysparametrillaan.
- Ecom asentaa BDE tietokantamoottorin hakemistoon C:\Program Files (x86)\Common Files\Borland Shared\BDE . Täältä löytyy myös bdeadmin.exe jolla hallitaan tietokantamoottorin asetuksia.
RDS asennuksissa on erityisen tärkeää että asetus "LOCALSHARE" on arvossa "TRUE", muussa tapauksessa uudemmat Windows versiot aiheuttavat toistuvia tietokantakorruptioita.