Varaston hallinta

Varastopaikat

Varastopaikat löytyvät Ohjelmat tuotteet tuoteoletukset Varasto-välilehti


Varasto perustetaan painamalla plus-painiketta. Jokaisella varastolla on oma numero, jolla ohjelma erottaa varastot toisistaan. Nimi on vapaasti määriteltävissä. Prioriteetti kertoo tärkeysjärjestyksen. Ohjelma ehdottaa aina ensimmäiseksi pienimmällä prioriteettinumerolla varustettua varastoa.

mceclip0.png

Tuotekohtainen varastosaldo

Seuraavaksi on hyvä päivittää tuotteille uudet varastoarvot suoraantuotekohtaisesti kunkin tuotteen Varasto-välilehdellä. Ecom varastovalvonnan voi ottaa käyttöön myös ilman varastotapahtumien syöttöä, jolloin tuotesaldot menevät miinukselle, ja tällöin voi seurata tuotteiden kulutusta.
Mennään Ohjelmat Tuotteet Tuotteet Varasto-välilehti.
Varasto-välilehdellä näkyy varastoapaikkakohtaisesti varastosaldot. Lisäksi poistot, lisäykset ja varastosaldo yhteensä.
Varastopaikan tapahtumista näkyy, mille laskulle, lähetteelle tai kassalaskulle tuotteita on viety, sekä varauksen lisäykset. Varastopaikan tapahtumia voi myös lisätä tässä.

mceclip1.png

Varastotapahtumien syöttö

Varastotapahtumia voidaan myös syöttää useampia kerralla Varastotapahtumien syötön kautta. Se löytyy menemällä Ohjelmat Tuotteet Varastotapahtumien syöttö. Esimerkiksi tavaran toimitukset voidaan kirjata tätä kautta (jos niitä ei ole tehty ostolaskujen kautta jo kertaalleen).

Tapahtumia voidaan myös tuoda tiedostosta, johon niitä on voitu kerätä esimerkiksi viivakoodinlukijan avulla.

mceclip2.png

 

Varastotapahtumien tuonti ostolaskulta

Varastoon voi tuoda lisäyksiä ostolaskulta. Rivivälilehdeltä löytyy "Päivitä varasto", joka avaa varastotapahtumien syöttö -ikkunan. Painamalla ok tiedot päivittyvät varastoon. Sama toiminto löytyy myös ostotilaukselta.

varaston_paivitys_ostolaskulta.png

Varastoista otto

Varastoista otot voidaan suorittaa monella eri tavalla

 • Ne päivittyvät suoraan riveittäin
  • laskutuksesta
  • lähetteiden teon yhteydessä
  • kassaohjelmistosta
  • tuotteen alta varastotiedoista tai
  • varastotapahtumien syöttösivujen kautta.

Varastosta otot laskutuksessa

Aina kun laskutukseen lyödään uusi tuoterivi, vähentää se varastosta sen tuoterivin saldoja laskutetulla määrällä. Kun Ecomiin on hankittu varastohallinta, tapahtuu tuotteen haku varastoikkunasta, josta näkee tuotteen varastosaldot.

Valitun tuoterivin varastotapahtuma näkyy aina varastoikkunassa. Varastoikkuna näyttää sen, mistä varastosta laskutetut tuotteet ovat. Muuta-painikkeella voit muuttaa tarvittaessa varastopaikan toiseksi.

Varastosta otto lähetteissä

Laskutuksen ja läheterekisterin varastosta otot tapahtuvat täsmälleen samalla tavalla. Kun lähetteelle kirjataan tarvikkeita, poistuvat ne saman tien varastosaldosta, aivan kuten laskutuksessakin. Kun lähetteet sitten muutetaan laskuiksi, Laskuta lähetteitä -valinnalla (Ohjelmat laskutus ja myyntireskontra Laskuta lähetteitä), ei varastosaldoihin ole tarvetta tehdä muutoksia, kun ne on jo kertaalleen läheterekisterissä tehty. Laskutukseen siirrettyyn lähetteeseen voi tehdä tarvittavia muutoksia, kuten lisätä rivejä, Varastosta otot laskutuksessa-kohdan ohjeistuksen mukaisesti.

Varastosta otto kassaohjelmistosta

Kassan, laskutuksen ja läheterekisterin varastosta otot tapahtuvat samalla tavalla. Kun kassaan kirjataan tarvikkeita, poistuvat ne saman tien varastosaldosta, aivan kuten laskutuksessa ja läheterekisterissä. Mikäli muutat kassalaskun lähetteeksi tai laskuksi ei varastosaldoihin tarvitse enää koskea, kun ne on jo kertaalleen kassarekisterissä tehty.

 

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk