Hintani ovat väärin Ecomissa

 

Hintojen teoriaa

Hinnastoja päivittäessä tulee olla tarkka mitä tietoja ladataan ja missä järjestyksessä. 

Ecom taloushallinnon ohjelmisto tunnistaa kahta eri tasoista alennustiedostoa. Nämä tiedostot kulkevat yleensä nimellä alennusluettelo sekä nettohinnasto:

 • Alennusluettelo antaa alennusryhmille alennusprosentin, joka pätee kaikkiin alennusryhmän sisällä oleviin tuotteisiin.
 • Nettohinnasto antaa raa'an ostohinnan yksittäiselle tuotteelle, josta ohjelmisto laskee alennusprosentin. Tämän vuoksi joillakin tuotteilla voi näkyä outo ostoalennus, kuten esimerkiksi 39,37%. Tällöin tuotteelle merkitty alennusryhmä on myös tuotteen tuotenumero. 

image__24_.png

Yksi tuote voi saada kummastakin tiedostosta alennuksen, minkä vuoksi ohjelmistoon on määritetty tärkeysjärjestys. Mikäli tuotteelle A tippuu sekä alennusluettelosta että nettohinnastosta, alennus käyttää ohjelmisto nettohinnaston määrittelemää hintaa.

Nettohinnaston sisältämät alennukset koskevat yksittäisiä tuotteita, mikä voi johtaa pitemmällä aikavälillä ongelmiin, mikäli nettohinnastoa ei poisteta aika ajoin. Ongelma muodostuu, jos tuotteelle A tulee alennus nettohinnastosta kesäkuussa, mutta heinäkuussa kyseinen tuote saakin alennuksen alennusluettelosta. Tällöin, jos vanhaa nettohinnastoa ei ole poistettu, sen mukaista vanhaa ostohintaa käytetään edelleen tuotteelle A. Tällöin heinäkuussa näkyvä ostohinta ohjelmistossa tuotteelle A olisi virheellinen, sillä nettohinnastot yleensä sisältävät suurempia alennuksia kuin mitä alennusluetteloista saadaan. 

Ecom suosittelee käyttäjiä olemaan omiin tukkureihin yhteydessä, ja pyytämään päivitetyt alennusluettelot sekä nettohinnastot joka kuukauden alussa. On suositeltavaa myös käydä keskustelua oman tukkurin kanssa siitä, kuinka useasti he päivittävät alennuksia vuoden aikana, jotta tiedätte kuinka usein teidän tulisi pyytää niitä. Aikaisemmin tiedostojen päivitys on saattanut olla tarpeellista kerran vuodessa, mutta alennuksien muutokset ovat menneet kohti kuukausitasoa. 

 

Toimi näin, mikäli haluat saada tuotteiden hinnat täsmäämään

 1. Pyydä käyttämiltäsi tukkureilta alennusluettelot sekä nettohinnastot. Tiedostojen tulisi olla .OVT-muodossa.
 2. Mene Valikko/Ohjelmat > Tietojen Siirto > OVeT-palvelu (hinnastot internetistä)
 3. Valitse haluamasi tukkurit sekä alat, joita olet päivittämässä. (Esimerkiksi SLO - Sähkö - Tuotteet ja hinnastot). Lisää Tämän jälkeen "Poista toimittajan nettohinnat" -täppä päälle. TÄMÄ ON AINOA PAIKKA JOSTA NETTOHINNASTOJEN POISTO SUJUU VARMASTI!mceclip0.png
 4. Suorita hinnastoajo loppuun, älä keskeytä ajoa missään vaiheessa. Hinnoittele tuotteet. 
 5. Tämän jälkeen siirry Valikko > Tietojen siirto > Sähkö/LVI/Kylmä > Tukkurien hinnastot (tuotteet, hinnat ja alennukset) HUOM! Alennustiedostot tulee ajaa tätä kautta jokaiselle käytetylle alalle, joita yleensä ovat Sähkö, LVI ja Kylmä. Eli jos kaikki näistä ovat käytössä, tulisi tiedostot ajaa kolmesti sisään.
 6. Aukeavalta sivulta voimme valita haluamamme alennustiedostojen sijaintikansion, yleensä C:\Alet\ kansion. Mikäli käytätte Ecom Serveri -palvelua, tulee tiedostosijainnin tässä tapauksessa olla muotoa \\Client\C$\Alet\. Tästä ikkunasta löytyy myös "Poista siirretyt tiedostot levykkeeltä/kiintolevyltä siirron jälkeen" -täppä, jonka voi laittaa päälle mikäli tiedostoja halutaan ajaa ainoastaan yhdelle alalle, kuten Sähkö-puolelle. Tämä täppä kannattaa ottaa pois, mikäli olette ajamassa tiedostoja useammalle alalle, kuten Sähkö + LVI -puolille. 
  mceclip1.png
 7. Kun olette tehneet ja hinnoitelleet edellisen vaiheen loppuun, tulisi hintojen olla kunnossa. Mikäli näin ei ole, voi ongelmanne johtua tiedostoihin asetetuista kokorajoituksista, joiden laajentaminen vaatii asiakaspalvelumme tukea. Olkaa tässä tapauksessa yhteydessä asiakaspalvelu@ecom.fi

Mikäli haluatte käyttää ainoastaan niin sanottuja listahintoja, jotka eivät sisällä alennuksia missään muodossa, voitte suorittaa vaiheen 1 ja mennä ajamaan Valikko/Ohjelmisto > Tuotteet > Tuotetietojen poisto kautta alennusluetteloiden poiston. Aukeavasta ikkunasta löytyy "Poista kaikki toimittajan alennusryhmät" -täppä, jonka valinnalla ja tukkurin valinnalla saadaan poistettua halutut tiedot.

mceclip0.png

Luotu: Päivitetty :
Palvelun toteuttaa Zendesk